Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dráma pri pristávaní! VIDEO Boeing stratil obrovskú núdzovú šmykľavku, dopadla do záhrady: Pozrite sa na tú skazu

Evakuačný sklz padá k zemi.
Evakuačný sklz padá k zemi. (Zdroj: Twitter)

CHICAGO - Núdzová šmykľavka Boeingu 767 prichádzajúceho z Zürichu pristála na dvore rodiny v Chicagu. Nie je to prvýkrát, čo sa niečo také stalo.

Zamestnankyňa amerického leteckého úradu sa v pondelok spýtala mladého muža na druhom konci linky, prečo si je taký istý, že súčiastka pochádza z lietadla. "Pretože na mojom dvore je obrovská šmykľavka, ktorá je väčšia ako auto," odpovedal muž.

Z Bratislavy bude lietať najmodernejší Airbus A350-900 (Zdroj: Airbus)

A mal pravdu. Ranu, ktorú on a jeho rodina počuli počas obeda, spôsobila evakuačná šmykľavka. Boeing 767-300 United Airlines smerujúci na let UA12 z Zürichu stratil pri približovaní sa k letisku Chicago O'Hare svoju šmykľavku.

Všimli si to až po pristátí

"Trošku ďalej na východ a pristála by priamo na strechu domu," povedal pre ABC muž. Mali veľké šťastie. Záhradu teda zdevastovala a rastliny zrovnala so zemou, no jemu a jeho rodine sa nič nestalo. Video ukazuje, ako šmykľavka padá smerom k zemi.

155 cestujúcich a desať členov posádky na palube si nič z toho nevšimlo. Podľa Federálneho úradu pre letectvo (FAA) pracovníci údržby až na mieste zistili, že v lietadle chýba niečo dosť veľké. Incident sa teraz podrobnejšie vyšetruje. Šmykľavku odvtedy zo záhrady odniesli.

Stalo sa to aj v minulosti

Ako sa to mohlo stať, zatiaľ nie je jasné. V každom prípade to nie je prvýkrát, čo lietadlo prišlo o evakuačnú šmykľavku. V roku 2019 sa to isté stalo pri lete spoločnosti Delta, ktorá sa blížila k letisku Boston Logan. Vtedy to bol tiež Boeing 767.

V roku 2014 stratil Boeing 757-300 Thomas Cook Airlines evakuačný sklz nad Spojeným kráľovstvom. Odtrhol sa kryt.

Viac o téme: LietadloLetiskoŠmykľavkaChicagoEvakuačný sklz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu