Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri obľúbenej španielskej pláži vypukla panika: Žraloky plávali tesne pri ľuďoch! Desivé stretnutie a výkriky hrôzy

(Zdroj: Getty Images)

MADRID - Desivé minúty zažili dovolenkári na španielskej pláži Portbou neďaleko hraníc s Francúzskom. K ľuďom plávajúcim v mori sa priblížili dva žraloky modré. Tí si ich najskôr ani nevšimli.

O prípade informuje španielska stránka Huffpost. Morskí predátori sa k plávajúcim ľuďom priblížili na vzdialenosť len niekoľkých metrov. Tí si to najskôr ani neuvedomili. Keď však spozorovali, čo sa neďaleko nich odohráva, v panike bežali von z mora.

Španielov vystrašil údajný žralok, má ísť však o veľrybu (Zdroj: Facebook/Policía Local de Lepe.)

Tentoraz sa všetko obišlo bez útokov a zranení. Žraloci sa po chvíli vzdialili do hlbších vôd. Starosta mesta Gael Rodrigues upokojoval návštevníkov pláže slovami: "Pláž Portbou je úplne bezpečná. Je to normálne, pretože žralok modrý je pôvodný druh." Tento morský dravec sa tam vyskytuje dlhodobo.

Žralok modrý väčšinou vyhľadáva hĺbky vody od 60 do 300 metrov. Je to preto, že má rád teplotu vody nižšiu, ako je 21 stupňov. Stránka Elnational.cat upozorňuje, že tento druh žraloka sa prevažne živí len malými rybami, hlavonožcami a niekedy aj vtákmi. Na človeka v minulosti zaútočil bez vyprovokovania len v 13 prípadoch. Štyroch ľudí napadnutie stálo život. 

Viac o téme: PlណralokPanikaDovolenkáriŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu