Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalší strašidelný útok žraloka v Egypte: Voda sa zmenila na krvavočervenú! FILM očitého svedka zachytil desivé momenty

Žralok sa chystá zaútočiť na potápača.
Žralok sa chystá zaútočiť na potápača. (Zdroj: YouTube/Deep Blue Discovery)

HURGADA - Pohodový výlet s potápaním v Červenom mori sa pre skupinu vodných športovcov skončil nočnou morou. Žralok belasý pohrýzol do nohy nemeckého dovolenkára a spôsobil podmorský krvavý kúpeľ.

Ak patríte k nadšencom vodných športov so záľubou v potápaní a hľadáte špeciálnu výzvu, potom sú vody v okolí El Ikhwa Islands v Červenom mori tým pravým miestom pre vás. V potápačskej oblasti okolo ostrovov Brother Islands však nie sú len odvážni potápači, ale aj nebezpečné morské príšery. Reč je o oceánskych žralokoch belasých, ktorých časté výskyty v okolí ostrovov zabezpečili koncom roka 2018 uzavretie potápačskej oblasti na niekoľko mesiacov.

Španielov vystrašil údajný žralok, má ísť však o veľrybu (Zdroj: Facebook/Policía Local de Lepe.)

Zákaz potápania bol medzičasom zrušený, ale žraloky sa stále nachádzajú pri ostrovoch patriacich Egyptu. Potápač musel na vlastnej koži, mimoriadne bolestivým spôsobom, zažiť, že s morskými tvormi sa nemá žartovať. Britský rekreant Dan White, ktorý so svojou snúbenicou absolvoval potápačský kurz v Červenom mori, bol svedkom krvavého útoku a incident pred dvoma rokmi nielen nakrútil podvodnou kamerou, ale teraz aj podrobne informoval o udalosti v britskom denníku Daily Star.

Počas šnorchlovacieho výletu, ktorý Brit podnikol s dvoma sprievodcami a piatimi ďalšími ľuďmi, si Dan White všimol obrovského žraloka asi päť metrov pod hladinou mora, ktorý sa priblížil k skupine vodných športovcov ako tmavý tieň a pohrýzol muža do nohy po tom, čo potápačské plutvy vzbudili zvedavosť zvieraťa. Obeťou žraloka bol údajne dovolenkár z Nemecka. Dan White neváhal a namieril podvodnú kameru na miesto činu.

Obeť len o vlások unikla amputácii

Všetky zúfalé pohyby na odplašenie žraloka nemali žiadny účinok: Zviera chytilo a pohadzovalo nemeckého potápača cez vodu ako bábiku. "Bolo to šialené, jednoducho sa nechcel pustiť, pripadalo to ako večnosť," opisuje Dan White útok žraloka. Oceánsky žralok belasý, ako sa neskôr ukázalo pri ošetrovaní zranení, svojej obeti úplne roztrhal svaly na nohách na kusy a voda okolo miesta incidentu sa zmenila na tmavočervenú. Obeť žraloka však mala šťastie v nešťastí: Poranenú nohu nemuseli amputovať.

Viac o téme: PotápanieEgyptútok žralokaNemeckí potápači
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu