Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Desivá dráma na horskej dráhe: Všetko zachytili kamery, ľudia viseli dole hlavou niekoľko hodín!

Dráma na kolotočoch v americkom Wisconsine
Dráma na kolotočoch v americkom Wisconsine (Zdroj: Facebook/CBS 58)

WISCONSIN – Na poslednú návštevu kolotočov v americkom štáte Wisconsin tak skoro nezabudnú. Obvykle zábavná atrakcia sa zrazu zmenila na nočnú moru. V dôsledku poruchy zostalo osem ľudí visieť dolu hlavou na kruhovej húsenkovej dráhe.

Interaktívny chodník v bojnickej zoo poučí návštevníkov o finančnej gramotnosti (Zdroj: TASR)

Kapitán hasičov Brennan Cook, ktorý na mieste zasahoval povedal, že k celému incidentu viedla mechanická porucha, kvôli ktorej sa vozíky zastavili v tom najvyššom a zároveň najhoršom bode. K poruche došlo aj napriek tomu, že atrakcia bola nedávno skontrolovaná.

Videá, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach dokazujú, ako sa k zúfalým ľuďom snažil dostať záchranár, zatiaľ čo ostatní návštevníci parku sledovali záchrannú akciu so zatajeným dychom. Aj keď sa porucha prejavilo už o 13:35 miestneho času, prvého človeka sa podarilo zachrániť až o 2 hodiny neskôr. Posledného zachránili o takmer tri a pol hodiny neskôr. Ošetrených bolo deväť ľudí a jeden návštevník musel byť prevezený do nemocnice. Do záchrannej akcie bolo zapojených desať hasičských vozidiel, deväť sanitiek a 50 ľudí.

Viac o téme: Zábavný parkKolotočZáchranná akcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu