Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prekliaty víkend na Zelenej vode: Jedna tragédia striedala druhú! 37-ročný muž sa utopil, to nie je všetko

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

ZELENÁ VODA - Letné horúčavy si vyžiadali ďalší ľudský život. Tentokrát prišiel o život 37-ročný muž, ktorý sa počas teplej soboty išiel schladiť do obľúbeného areálu Zelenej vody. To sa mu však stalo osudným. Potom, ako ho bez známok života vytiahli z vody, sa síce začal boj o jeho život, no po prevoze do nemocnice, žiaľ, zomrel. Nebola to jediná tragédia, ktorá počas víkendu postihla obľúbenú rekreačnú oblasť.

Okolnosti nešťastia už vyšetruje polícia v Novom Meste nad Váhom. "Na základe doteraz zisteného, krátko pred 13:00 hod. bol pomocou záchranného člna pri miestnom bare v časti trávnatého porastu vytiahnutý z vody muž bez známok života. Na brehu záchranári začali vykonávať resuscitáciu na neodkladnú záchranu života a zdravia. Následne bol muž v kritickom stave prevezený posádkou RZP do nemocnice," uviedli. 37-ročný muž však svoj boj o život v nemocnici prehral. Okolnosti a príčiny tejto tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania. Polícia v súvislosti s udalosťou vedie trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. 

Video: Záchranná akcia na Zelenej vode: Muž po skoku do plytkej vode utrpel poranenie chrbtice

Záchranná akcia na zelenej vode: Muž po skoku do plytkej vode utrpel poranenie chrbtice (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Tým sa tragické udalosti v obľúbenej rekreačnej oblasti neskončili. V nedeľu zasa letecká záchranná služba ratovala 34-ročného muža, ktorý po skoku do plytkej vody jazera utrpel poranenie chrbtice. Po ošetrení bol prevezený do nitrianskej nemocnice. Podľa informácií TV Markíza je ochrnutý. Má ísť pritom o otca rodiny, ktorý sa išiel kúpať s rodinou a pri nešťastnom skoku mal ukazovať dcére, ako sa skáče rybička. 

Vo vode buďte opatrní 

Polícia v súvislosti s letnými tragédiami pri vode vydala rady a usmernenia, ktoré majú pomôcť vyvarovať sa nešťastiam. "Leto je v plnom prúde. Pri kúpaní však nezabudnite byť obozretní a dbajte v prvom rade na bezpečnosť. Nepreceňujte svoje sily. Ak ste unavený alebo nie ste v dobrej kondícii, nechoďte plávať. Plávajte len vo vyhradených vodách - rešpektujte zákaz kúpania (plávania)," upozornili.

Prekliaty víkend na Zelenej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

Do vody zároveň vstupujte postupne s osviežením pod sprchou, či vo vode. Rozhodne neskáčte z veľkých výšok dolu hlavou do neznámej vody, kde nepoznáte hĺbku a nikdy neplávajte samostatne na dlhé vzdialenosti, ale v skupine rovnobežne s pobrežím. Vyhýbať by ste sa mali miestam, kde sú vodné rastliny a naplavené kmene stromov. Kúpať by ste sa nemali ani v miestach prúdiacich riek, kde sú vodné kaskády a víry. "Nebezpečenstvo vám hrozí v blízkosti hrádze, ale aj na štrkoviskách, kde vás môže voda strhnúť do hĺbky. Nechoďte plávať v noci a po požití alkoholických nápojov. Nie je vhodné plávať ani v blízkosti motorových člnov a lodí," dodala polícia. 

 

Viac o téme: UtopenieZelená voda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu