Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia, z ktorej tuhne krv v žilách: Dieťa (†7) vypadlo z trajektu v Baltskom mori, matka skočila za ním, obaja zomreli

(Zdroj: profimedia.sk)

ŠTOKHOLM - Osobná loď "Stena Spirit" bola na ceste z poľského prístavného mesta Gdyňa do Karlskrony vo Švédsku, keď o 16:20 vyhlásila poplach. Sedemročné dieťa spadlo vo štvrtok do vody z trajektu Stena Spirit, ktorý prevádzkuje trajektová spoločnosť Stena Line, povedal vedúci záchranárov Anders Lännholm švédskej tlačovej agentúre TT. Matka potom skočila za dieťaťom, pokračoval Lännholm. Podľa najnovších informácií sú matka aj dieťa po smrti.

Okamžite sa rozbehla veľká záchranná akcia. Záchranári ich dvoch hľadali vrtuľníkmi a člnmi vyše hodiny. Nakoniec objavili matku a dieťa v mori. Podľa informácií mali pri pátraní pomáhať okrem záchranárskych vrtuľníkov a samotného trajektu aj sily NATO, ktoré boli nablízku na cvičení.

Vyhliadková plavba po Dubaji (Zdroj: Dromedar / Pavol Urbánek)

Oboch ľudí z Baltského mora vytiahol vrtuľník a previezli ich priamo do nemocnice. Švédskemu vysielateľovi SVT to povedal hovorca úradov. Hovorca vrchného policajného veliteľa Mariusz Ciarka uviedol, že 7-ročné dieťa, ktoré vypadlo z trajektu Stena Spirit, je mŕtve. Podľa Polsat News zomrela aj jeho matka, ktorá sa ho ponáhľala zachrániť.

Stena Spirit je osobná loď vo vlastníctve švédskej lodnej spoločnosti Stena Line. Loď má maximálnu kapacitu 1700 pasažierov a 570 áut. Loď v súčasnosti premáva na trajektovej trase Švédsko – Poľsko z Karlskrony do Gdyne s dobou plavby desať hodín.

Švédska polícia požiadala o pomoc pri tragédii na trajekte

Švédska polícia v piatok prostredníctvom PAP vyzvala poľských cestujúcich, aby poskytli informácie, ktoré by mohli vysvetliť okolnosti pádu dieťaťa a ženy z trajektu. "Žiadame svedkov incidentu, aby kontaktovali švédsku políciu. Môžeme poskytnúť tlmočníka," povedal pre PAP Thomas Johansson, hovorca polície v Karlskrone.

Trajekt Stena Spirit plaviaci sa z Gdyne vo štvrtok večer dorazil do prístavu Karlskrona v juhovýchodnom Švédsku. Polícia vypočula posádku a bolo zabezpečené monitorovacie video. Je známe, že po nehode sa loď otočila a spustila loď, ktorá sa zúčastnila pátracej akcie. Asi po hodine ženu aj dieťa našli a previezli do nemocnice v Karlskrone. Na mieste pracovali záchranné zložky zo Švédska a Poľska pomocou lodí a vrtuľníkov.

Viac o téme: MatkaDieťaZáchranaTrajektStena SpiritPád z paluby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu