Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Agresívny žralok vystrašil nič netušiacich dovolenkárov: Všetko zachytili kamery, s krikom utekali na breh!

Agresívny žralok prekvapil dovolenkárov na Floride
Agresívny žralok prekvapil dovolenkárov na Floride (Zdroj: Yotube/WEAR Channel 3 News)

FLORIDA – Návštevníci pláže Perdido Key na Floride zažili scénu ako z akčných filmov. Z ničoho nič sa na pláži objavil agresívny žralok. Turisti zo strachu začali utekať a plávať k brehu, len aby sa vyhli stretnutiu s ním.

Interaktívny chodník v bojnickej zoo poučí návštevníkov o finančnej gramotnosti (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Dramatický incident bol zachytený na video a informoval o ňom britský Daily Mail. Na videu je zrejmé, ako si ľudia užívajú slnečný a pokojný deň, keď sa zrazu v plytčine objaví žralok. Turisti zo strachu začali utekať a varovať ostatných, aby si všimli hroziace nebezpečenstvo. Žralok sa síce agresívne zmietal v plytkých vodách, no našťastie nikomu neublížil.

Incident sa stal v nedeľu poobede, krátko po druhej hodine. Zo záberov sa zdá, že žralok bol mimoriadne aktívny a rozrušený a jeho jasná chrbtová plutva nahnala všetkým strach. Výskyt žralokov však bol hlásený z viacerých miest v USA. V štáte Massachusetts sa žralok objavil v blízkosti miesta, ktoré je známe pre rastúcu populáciu tuleňov, ktorými sa živia. Podľa výskumníka z The Boston Herald sa však žraloky môžu objaviť po celom pobreží, nielen v miestach, kde žijú tulene. Morskí biológovia preto varujú, aby sa ľudia vyhýbali kúpaniu pred úsvitom a za súmraku, kedy sú žraloky najaktívnejšie. Upozorňujú tiež, aby sa ľudia nekúpali ak majú ranu, ktorá krváca alebo jasné plavky, ktoré môžu žraloky prilákať.

Viac o téme: ŽralokFloridaútok žraloka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu