Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Príšerná smrť: Muža zabili mäsožravé baktérie! Návštevou obchodu urobil osudnú chybu

Muž zomrel po tom, čo zjedol surové ustrice.
Muž zomrel po tom, čo zjedol surové ustrice. (Zdroj: Getty Images)

ST. LOUIS - Muž z amerického štátu Missouri si chcel dopriať špeciálnu pochúťku. Zaplatil za to životom. Ustrice, ktoré si kúpil v obchode, boli kontaminované mäsožravými baktériami. Američan nakoniec zomrel na infekciu.

Tragický incident sa stal v meste Manchester neďaleko St. Louis. Muž kúpil ustrice v obchode The Fruit Stand & Seafood. Tie ale obsahovali aj baktériu Vibrio vulnificus – patogén sa zvyčajne vyskytuje v teplých, pobrežných vodách, najmä v lete.

Korytnačky, morské kravy aj nádherné koralové útesy: Aj takto vyzerá svet v Červenom mori (Zdroj: Topky/Martin Bublavý)

Po zjedení ustríc 54-ročný gurmán ochorel a bol hospitalizovaný. Bolo však už neskoro. Vo štvrtok zomrel na infekciu spôsobenú baktériami, píše cbsnews.com.

Obchod asi nie je na vine

Za smrť muža však obchod vraj nemôže. Ministerstvo zdravotníctva okresu St. Louis uviedlo: „Neexistuje žiadny dôkaz, že obchod urobil niečo, čo by kontaminovalo ustrice. Tie už boli pravdepodobne kontaminované, keď ich dostal.“ Všetky zvyšné ustrice úrady pre istotu zabavili. Zákazníci obchodu boli upozornení, aby nejedli ustrice kúpené v ňom. Všetci dúfajú, že nikto iný sa nenakazil alebo nenakazí.

Každá tretia infekcia je smrteľná

Teraz sa zisťuje, odkiaľ kontaminované ustrice pochádzajú. Baktéria spôsobuje u ľudí brušné kŕče, nevoľnosť, vracanie, horúčku a zimnicu. Infekcia sa zvyčajne vyskytuje pri konzumácii surových alebo nedostatočne tepelne upravených ustríc a iných mäkkýšov. U jedného z troch ľudí je infekcia smrteľná. Ako informovali americké médiá, Vibrio vulnificus je zodpovedná za 95 percent všetkých úmrtí súvisiacich s morskými plodmi.

Viac o téme: SmrťUstriceInfekciaMäsožravé baktérie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu