Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Požiar v Českom Švajčiarsku je zlikvidovaný: Hasiči zásah ukončili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Úsťanskí hasiči ukončili zásah pri požiari v Národnom parku České Švajčiarsko, ktorý na mieste vypukol vo štvrtok popoludní. Likvidáciu požiaru oznámili na sociálnej sieti Twitter.

"Počas noci sa žiadne horenie neobjavilo. Bol pokoj. Po opakovanom meraní termokamerou nebolo ani ráno nič namerané," uviedli krajskí hasiči. Z miesta sa sťahujú. Český minister vnútra Vít Rakušan sa im poďakoval za rýchly zásah. Polícia potvrdila, že v súvislosti s požiarom zadržala jednu osobu, ktorá je podozrivá z trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbalosti.

Požiar v okolí Pravčickej brány vypukol vo štvrtok popoludní, na tiesňovú linku bol nahlásený krátko po 14.00 h. Na mieste zasahovalo deväť hasičských jednotiek, vyhlásený bol tretí stupeň požiarneho poplachu. Okolo 17.00 h hasiči požiar lokalizovali a dohášali zasiahnutú plochu.

V noci na mieste zostali dve hasičské jednotky a miesto sledovali termokamerou, aby sa uistili, že sa oheň nešíri koreňovým systémom. Celkom horela plocha približne vo veľkosti 100x100 metrov. Vlani v júli zasiahol park dosiaľ vôbec najväčší požiar v novodobej českej histórii. Horelo na viac ako 1000 hektároch a plamene sa podarilo uhasiť až po 20 dňoch.
 

Viac o téme: PožiarHasičiPrahaČeské Švajčiarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu