Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V meste Georgetown vypukol požiar internátu: Vyžiadal si najmenej 20 životov

Požiar internátu v Georgetown
Požiar internátu v Georgetown (Zdroj: newssourcegy.com)

GEORGETOWN - Najmenej 20 ľudí prišlo o život pri požiari, ktorý vypukol v stredoškolskom internáte v meste Georgetown v strednej časti Guyany, uviedla vo vyhlásení tamojšia vláda. Informuje o tom správa agentúry AFP.

Vo vyhlásení, ktoré úrady vydali v noci na pondelok, sa uvádza, že počet obetí požiaru stúpol na 20 a bližšie neurčený počet ďalších osôb utrpelo zranenia. Informácie o príčine požiaru, ktorý na internáte v meste Mahdia južne od metropoly Georgetown vypukol krátko po polnoci, neboli bezprostredne známe.

Stratili krásne mladé duše

"Pri tomto požiari sme stratili množstvo krásnych duší," uviedla vo vyhlásení vláda tejto juhoamerickej krajiny, ktorá spresnila, že obete pochádzali z radov študentov. Niekoľko ďalších zranených osôb previezli do nemocnice v Georgetowne.

Školu, v internáte ktorej vypukol požiar, navštevujú deti vo veku od 12 do 18 rokov, píše AP s odvolaním sa vyjadrenia guyanského národného bezpečnostného poradcu Geralda Gouveia. Miestne noviny Stabroek News priniesli informáciu, že požiar vypukol v dievčenskom internáte a úsilie záchranných zložiek, ktoré do akcie nasadili aj letecké prostriedky, komplikovalo nepriaznivé počasie.

Viac o téme: PožiarObeteInternátGuyanaGeorgetown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu