Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma v kokpite lietadla: Nastal neskutočný hluk, piloti hlásili stav núdze, Boeing sa musel otočiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HARTFORT - Boeing 737 United sa musel krátko po štarte otočiť späť, pretože sa otvorilo okno v kokpite. To sťažilo aj komunikáciu pilotov s vežou.

Boeing 737 od United Airlines s evidenčným číslom N66825 mal doviezť pasažierov z Hartfortu do Washingtonu Dulles. No krátko po štarte sa lietadlo otočilo späť a letelo naspäť na miesto odletu. Piloti hlásili stav núdze.

Dôvod? Krátko po štarte, keď stroj dosiahol výšku okolo 1220 metrov, sa otvorilo jedno z okien v kokpite. "Otvorilo sa tu okno," povedal jeden z pilotov riadiacemu. Krátko nato hovorí, že takmer nič nepočuje. V pozadí počuť vietor fúkať cez otvorené okno.

Okno nebolo uzamknuté

Stroj napokon krátko po štarte pristál späť v Hartforte. Nikto zo 178 pasažierov neutrpel zranenia. Cestovatelia odleteli do Washingtonu náhradným lietadlom a prileteli tam so šesťhodinovým meškaním.

United Airlines incident potvrdili. Okno sa otvorilo, pretože nebolo správne zamknuté. Či to bola chyba posádky kokpitu alebo či išlo o chybu údržby, sa teraz zisťuje.

Spôsob otvárania okien v kokpite závisí od typu lietadla. Na Boeingu 737 páka a rukoväť otvoria okno kokpitu. Na zatvorenie okna stačí pákuotočiť a zamknúť okno.

Chýba však elektronická indikácia, či je okno zatvorené a zamknuté.

Viac o téme: HlukBoeingKokpitUnited AirlinesOtvorené okno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu