Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Odhalené klamstvá ruskej armády, vojaci na Ukrajine sú stratení: Nemáme žiadny výcvik a ani nevieme, kde sme

Noví ruskí vojaci, ktorí boli vyslaní na Ukrajinu bez potrebného výcviku Zobraziť galériu (2)
Noví ruskí vojaci, ktorí boli vyslaní na Ukrajinu bez potrebného výcviku (Zdroj: Twitter/Dmitri)

MOSKVA/KYJEV – Čím dlhšie trvá vojna na Ukrajine, tým bizarnejšie správy sa objavujú o stave ruskej armády. V najnovšom videu ruskí vojaci napríklad hovoria o tom, že sú úplne dezorientovaní a nevedia, kde sa nachádzajú. Velenie ich malo oklamať. Cesta nových ruských vojakov na front bola organizovaná za veľmi netradičných podmienok.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 419 (Zdroj: Facebook/енеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Nové zložky ruskej armády, ktoré sú vysielané na Ukrajinu, nemajú žiadne znalosti. Nevedeli však, že takto skončia. Najprv im bolo povedané, že pred vyslaním na front absolvujú v Rusku vojenské cvičenie, ktorého obsahom mala byť manipulácia so zbraňami a pohyb v teréne. Všetko to bola ale lož. Poľský portál Wiadomości, na základe zverejneného videa, informuje o absurdnosti ruskej armády, ktorá posiela vojakov na front bez potrebného výcviku.

Žiadne pokyny 

Po bizarných momentoch ako neplatenia, zlom velení či zastaraného vybavenia prichádza z úst ruských vojakov ďalšia sťažnosť. Tentoraz je však situácia veľmi vážna. Na videu, ktoré sa prvýkrát objavilo na Telegrame profilu Astra, sa vojaci vyslaní na Ukrajinu z Moskvy a Ivanova sťažujú na ruské velenie. Nevedia, kde sú, do akých jednotiek patria a čo majú robiť.

"Mnohí z nás nie sú ani spôsobilí bojovať. Velenie nás informovalo, že ešte v Rusku prejdeme vojenským výcvikom. Medzitým nám však odobrali všetky doklady a bez nášho vedomia nás presunuli priamo na ukrajinský front. Vieme len to, že sme na Ukrajine niekde v Luhanskej oblasti," hovoria niektorí vo videu. 

Je to ešte horšie 

Ďalej vojaci uvádzajú, že nedostali ani žiadne rozkazy. Dokonca nevedia, ku akým jednotkám patria a kto sú ich veliaci dôstojníci. Všetky doklady totožnosti im zobrali v Rostove a odtiaľ leteli do Luhanskej oblasti. "Ako skupina nedokážeme plniť žiadne bojové úlohy. Mnohí z nás sú na tom tak biedne, že už teraz potrebujú zdravotnú starostlivosť. Tu v teréne a navyše na fronte sa jednoducho poskytnúť nedá. Nie sme na výplatnej listine (ruského) ministerstva obrany, takže vôbec nechápeme našu situáciu," sťažoval sa jeden z ruských vojakov.

Odhalené klamstvá ruskej armády,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Vadim Ghirda)

Na profile Astra sa tiež uvádza, že v tejto skupine, ktorá bola ilegálne prevezená z Rostova na Ukrajinu, je aj 170 vojakov, ktorí boli nútení podpísať zmluvu s wagnerovcami Jevgenija Prigožina. 

Viac o téme: VideoOdhalenieKlamstvoRuská armádaRuskoVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu