Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ruské vdovy po vojakoch dostali od Putina pravé kožuchy: Ako náhradu za svojich mŕtvych mužov!

Ruské ženy dostali pravé kožuchy
Ruské ženy dostali pravé kožuchy (Zdroj: Twitter/@mhmck)

MAKIJIVKA – Vdovy po ruských padlých vojakoch dostali od spojencov Kremlu naozaj pozoruhodný darček. Viac ako dvadsať žien z Rusmi okupovaného mesta Makijivka dostalo na východo-ukrajinskom Donbase pravé kožuchy. Ženy prejavili obrovské nadšenie a za kožuchy sa viacnásobne poďakovali.

Vražda na Bieloruskej ulici: Výpoveď suseda (Zdroj: Facebook/ Maarty)

Ruské sily sa už takmer rok snažia ovládnuť Luhanskú a Doneckú oblasť na východe Ukrajiny. Tentokrát si vplyvní muži napojení na Kremel zmysleli, že vdovy po ruských vojakoch odškodnia. Na záberoch, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami sú manželky vojakov držiace darované pravé kožuchy. „Dnes sme dostali neočakávanú pomoc. Rodiny mŕtvych vojakov, ktorí sa tu zišli, vám z celého srdca ďakujú. Ďakujeme. Ďakujeme. Ďakujeme. Ďakujeme, že sa o nás staráte,“ tešia sa ženy na videu.

O kontroverzný darček za smrť ich manželov vo vojne sa postarala Miroslava Reginská, majiteľka moskovskej odevnej spoločnosti. S distribúciou pomáhal jej manžel, Jevgenij Skripnik, spojenec Igora Strelkova. Ten bol v minulosti spolu so Sergejom Dubinským obvinený za to, že pomáhal v roku 2014 zostreliť lietadlo MH17 nad separatistickým územím na východe Ukrajiny, pri ktorom zahynulo 298 pasažierov. Svoj trest si ale doteraz neodpykal.

Viac o téme: VojnaRuskoPutinUkrajinaDonbasOdmena za padlých vojakov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu