Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO Chlapca zasiahol blesk z čistého neba priamo na pláži: Utrpel zástavu srdca a padol do vody!

Chlapca zasiahol blesk z čistého neba
Chlapca zasiahol blesk z čistého neba (Zdroj: Youtube/9 News Australia)

SHELLHARBOUR - Na austrálskej pláži Illawarra v meste Shellharbour v Novom Južnom Walese zasiahol chlapca (10) blesk vo štvrtok večer. Svedkovia opísali hrozivý moment, ako sa z ničoho nič objavil záblesk a chlapec padol do vody ako podťatý.

archívne video

Blesky počas snehovej kalamity v Buffale (Zdroj: Facebook/Brandon Orr)

Z vody ho krátko po incidente vytiahol zdesený otec. Desaťročný chlapec utrpel okrem zástavy srdca aj popáleniny na hrudníku, informovalo Sky News. Na pláž utekali plavčíci aj lekár mimo službu a okamžite začali chlapca resuscitovať. Resuscitácia bola úspešná a chlapca ihneď previezli do nemocnice vo Westmeade, kde zostáva v stabilizovanom, ale kritickom stave. Rodina sa pritom do Austrálie presťahovala z Veľkej Británie iba pred tromi týždňami a v osudný štvrtok oslavovali voľný deň s rodinou.

Zástupca záchranárov uviedol, že ich promptná reakcia bola kľúčová. „Ide o zriedkavý, ale veľmi vážny incident, keď dieťa po údere blesku utrpí zástavu srdca", povedal Terry Morrow, zástupca miestnych záchranárov. Svedok upresnil, že počul úder blesku a keď sa otočil videl dieťa v náručí rodičov ako kričia zúfalo o pomoc. Iná svedkyňa povedala, že búrka prišla z ničoho nič. „Bola som ďalej na pláži, keď sa zrazu objavil vertikálny blesk. Bol taký hlasný a taký rýchly, že to všetkých vydesilo“, povedala pre Daily Mail Australia.

Zatiaľ nie je jasné, či nehoda nezanechá na chlapcovi nejaké stopy. Odborníci však stále pripomínajú, že v prípade búrky je veľmi dôležité vyhnúť sa vodným plochám. Interiér je za týchto okolností určite najbezpečnejším miestom.

Viac o téme: ChlapecPlážBleskZástava srdcaúder blesku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu