Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Forenzná patologička odhalila, čo ste určite netušili: Tri typy úmrtí, ktorým sa dá ľahko predísť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAN FRANCISCO - Forenzná patologička prezradila, ktorým trom typom úmrtí sa dá predísť. Podľa jej slov sa s nimi stretáva pravidelne a ako odborníčku ju to frustruje. Dúfa preto, že zdieľaním týchto informácií upozorní ľudí, aby boli ostražitejší a neprišli o život napríklad kvôli zlým topánkam. Jej video sa stalo hitom internetu.

Judy Melineková má za sebou dlhú a bohatú kariéru v oblasti forenznej medicíny. Je odborníčkou na určovanie príčiny a spôsobu smrti. Vo svojom videu zverejnenom na TikToku sa podelila s tromi typmi úmrtí, s ktorými sa často. Uviedla, že ako patologičku ju takéto spôsoby usmrtenia frustrujú, pretože sa im dá ľahko zabrániť. 

Rozviazané šnúrky

Prvým z nich je smrť spôsobená nestabilnou obuvou alebo nezaviazanými šnúrkami. "Keď si zaviažete šnúrky, uistite sa, že máte obuté topánky, v ktorých môžete kráčať. Pád alebo zakopnutie môže viesť k udretiu hlavy, čo zase môže viesť k jej poraneniam. Viem, že to môže znieť nezvyčajne, ale v skutočnosti sa s tým stretávame často," hovorí Melineková. 

Forenzná patologička odhalila, čo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)
 

Zasiahnutie bleskom

Po druhé, ľudia by počas búrky nemali vychádzať von na vyvýšenú alebo exponovanú oblasť, pretože by ich mohol zasiahnuť blesk. Takéto usmrtenie sa podľa patologičky deje častejšie, než si zrejme myslíte. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: SITA)

Sexuálne praktiky

Treťou smrťou je vykonávanie sexuálnych praktík, ktoré zahŕňajú dusenie. Ak máte pri sebe druhú osobu, ktorá dokáže rozoznať, že ste upadli do bezvedomia, nemusí to byť až také nebezpečné. Ak ste ale sami a venujete sa autoerotike, určite sa tejto praktike vyhnite, pretože vás nikto nezachráni, ak stratíte vedomie.

Viac o téme: SexBleskTopánkyPatológ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu