Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ani piloti amerického letectva nevedeli, že Zelenskyj bol na palube: Mysleli si, že vezú veľvyslankyňu

Vojenskí piloti si až po pristátí všimli, koho vlastne viezli.
Vojenskí piloti si až po pristátí všimli, koho vlastne viezli. (Zdroj: profimedia.sk)

WASHINGTON - Prepravu vysokopostavených funkcionárov piloti amerického letectva zväčša poznajú. Počas letu z Poľska do Washingtonu si mysleli, že v ich stroji je americká veľvyslankyňa. Podľa medializovanej správy si piloti až po pristátí pri Washingtone všimli, akého dôležitého pasažiera vlastne prepravujú.

Málokto vedel o veľkých plánoch ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského navštíviť USA a ich prezidenta Joea Bidena ako ich najdôležitejšieho spojenca 301. deň od začiatku vojny. V obave z ruských útokov na trase ani piloti amerického letectva nevedeli, že Zelenskyj príde na palubu.

Ukrajina oslavuje svojich obrancov (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Ako informoval Washington Post, posádka pri pristávaní v poľskom Rzeszówe predpokladala, že bude prepravovať americkú veľvyslankyňu na Ukrajine a ďalších vysokých predstaviteľov z vojnou zničenej krajiny.

Americkí piloti zbadali, že Zelenskyj bol na palube až po pristátí pri Washingtone

To, že jedným z týchto vysokých predstaviteľov bol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, si vraj všimli až po pristátí, keď vystúpil z lietadla.

Tajné prípravy sú bežné, keď vysokí úradníci a politici cestujú z vojnových oblastí. Zelenskyj je najvyšším cieľom Rusov. Na začiatku vojny pevne očakával, že Rusi budú chcieť jeho a jeho rodinu zajať už v prvých dňoch.

Viac o téme: PilotiNávšteva USAUkrajinaJoe BidenVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu