Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nové zábery Putina z frontu rozbehli ďalšie špekulácie o jeho stave: Čo to má, preboha, na ruke?

Nové zábery opäť vyvolali pochybnosti o zdraví Vladimira Putina. Zobraziť galériu (3)
Nové zábery opäť vyvolali pochybnosti o zdraví Vladimira Putina. (Zdroj: profimedia.sk, SITA/AP Photo/Alexei Alexandrov)

MOSKVA - Domnienky o zdravotnom stave Vladimira Putina dostali nový impulz: Oficiálne záznamy z Kremľa odhaľujú detaily, ktoré naznačujú, že ruský prezident je chorý.

archívne video

242. deň vojny na Ukrajine (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ak by boli pravdivé všetky fámy o zdraví Vladimíra Putina, ktoré sa doteraz šírili, mal by kremeľský despota disponovať lekárskym záznamom veľkosti telefónneho zoznamu. Odkedy ruský prezident už osem mesiacov vedie svoju vojnu proti Ukrajine, ktorú nazval „špeciálnou vojenskou operáciou", nebola u neho hlásená len rakovina a Parkinsonova choroba, 70-ročnému mužovi diagnostikovali aj schizoafektívne poruchy. Povráva sa tiež, že do Putinových súkromných izieb v Kremli boli rozmiestnení pohotovostní lekári, dokonca sa hovorí o tom, že Vladimir Putin už dávno zomrel a nahradil ho dvojník.

Tentoraz to však neboli klebety zo zahraničia, vďaka ktorým sa špekulácie o Putinovom zdravotnom stave opäť stali témou číslo jeden – skôr to boli fotografie Putina, ktoré zverejnil samotný Kremeľ. Fotografie a videá, ktoré tiež rozoslala ruská štátna tlačová agentúra Sputnik, ukazujú Vladimira Putina na návšteve vojenského výcvikového strediska Západného vojenského okruhu pre záložníkov v oblasti Riazan. Pozorným pozorovateľom však padol do oka jeden detail, ktorý by mohol o Putinovom zdraví prezradiť viac, ako by si Kremeľ prial.

Nové zábery Putina z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ruky hovoria za všetko: Chodí Vladimir Putin na infúzie?

Pri bližšom pohľade sa objavili záhadné tmavé škvrny na hornej strane ruky kremeľského vládcu. Špekulácie sa okamžite rozmohli: Sú toto stopy, ktoré zanechal intravenózny prístup? Bol Putin na infúzii kvôli zdravotným problémom tesne pred natočením videa a fotiek? Podozrenie, že Putin si nechal podávať intravenózne steroidy, podporuje aj prezidentova výrazne nafúknutá tvár, poznamenal na Twitteri ukrajinský korešpondent Tom Warner.

Kremeľ odstránil výpovedné materiály o Putinovi a zakrýval stopy

Rusko o špekuláciách neposkytlo žiadne konkrétne informácie – Kremeľ však na podozrenia aj tak zareagoval. Výpravné videozáznamy kremeľského despotu boli rýchlo vymazané a nahradené novými zábermi, ktoré mali zakryť záhadné škvrny na Putinových rukách. Novinár pre Kyiv Post Jason Smart na Twitteri poukázal na to, že materiál, ktorý Kremeľ vydal ako náhradu, bol tak silne pokrytý vodoznakmi, že Putinovu zafarbenú ruku bolo sotva vidieť. Ruku 70-ročného muža na iných fotografiách dobre nevidno.

Viac o téme: RukaZdravieFľakVladimir PutinKremeľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu