Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Nórsku zatkli ďalších ruských občanov pre ilegálne fotografovanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OSLO - Dvoch ďalších Rusov zatkli pre podozrenie z ilegálneho fotografovania vojenského zariadenia na severe Nórska. Škandinávska krajina totiž patrí medzi členské štáty Severoatlantickej aliancie (NATO). V pondelok o tom informoval portál britskej televízie Sky News.

Prokurátor Steffen Ravnasen pre nórsku rozhlasovú a televíznu stanicu NRK povedal, že ruských občanov vo veku po tridsiatke, zatkli v sobotu neďaleko obce Bjerkvik, kde sa nachádza vojenské zariadenie nórskych ozbrojených síl a kasárne. Podľa prokurátora boli muž a žena v aute s ruskou štátnou poznávacou značkou. Prípad už vyšetruje Nórska tajná služba (PST), ktorá sa zaoberá viacerými podobnými incidentmi, keď Rusi ilegálne fotografovali letiace drony, píše tlačová agentúra AP.

V posledných týždňoch bolo zadržaných viacero ruských občanov

V posledných týždňoch bolo v Nórsku zadržaných viacero ruských občanov - vrátane štvorice (traja muži a žena), ktorú videli fotografovať v strednom Nórsku objekty, na ktoré sa vzťahuje zákaz fotografovania. Neskôr boli prepustení. Predstaviteľ PST Martin Bernsen vyhlásil, že úlohou Nórskej  tajnej služby je "vyšetriť špionáž a presadzovať v praxi sankčné pravidlá proti Rusku".

Viac o téme: ZatknutieFotografovanieIlegálneRuskoNórsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu