Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

VOJNA na Ukrajine Deň dvestotridsiaty ôsmy (20. október 2022)

Ramzan Kadyrov Zobraziť galériu (9)
Ramzan Kadyrov (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

KYJEV - Ruské okupačné sily v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny tvrdia, že evakuovali už približne 7000 miestnych obyvateľov na územia ovládané Moskvou. Povedal to v stredu šéf tamojšej Rusmi dosadenej oblastnej správy Vladimir Saľdo, uvádza agentúra DPA s tým, že túto správu nedokáže nezávisle overiť. Dianie na Ukrajine sledujeme ONLINE:

Naživo z Ukrajiny

238. deň vojny na Ukrajine

238. deň vojny na Ukrajine (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

ONLINE 

22:00 Dnešný online sa končí.

21:40 Ruská armáda zamínovala priehradu a bloky vodnej elektrárne Kachovka, povedal Volodymyr Zelenskyj. Výbuch priehrady podľa neho povedie k rýchlemu zaplaveniu Chersonu a viac ako 80 osád.

21:39 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok vyhlásil, že ruské útoky namierené na energetické zariadenia urobili z elektrickej siete Ukrajiny "bojisko", čo vyvolalo novú utečeneckú vlnu z Ukrajiny.

21:37 Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok navštívil výcvikové centrum pre mobilizovaných ruských vojakov. Šéf Kremľa si vyskúšal streľbu na strelnici a stretol sa s veliteľmi, ktorým zaželal "veľa šťastia".

VOJNA na Ukrajine Deň
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR/Mikhail Klimentyev, Sputnik)

21:28 Ukrajina nenariadila útok na Krymský most. Prezident Volodymyr Zelenskyj pre kanadské spravodajstvo CTV povedal, že výbuch môžu spôsobiť ruské domáce konflikty. "Pokiaľ viem, určite sme to nenariadili," povedal Zelenskyj.

21:01 Ukrajina vo štvrtok vyhlásila, že čoraz nepriateľskejšie vyjadrenia zo strany Minsku a Moskvy a vytvorenie takzvanej spoločnej bojovej skupiny zameranej na ochranu bieloruských hraníc naznačuje, že by sa ruské jednotky mohli pokúsiť zaútočiť na Ukrajinu aj z Bieloruska. 

20:32 V severnom Nemecku zhorela ubytovňa pre ukrajinských utečencov, v budove bolo 17 ľudí, zranení neboli. Hlavná policajná verzia je podpaľačstvo: v deň požiaru už prišla polícia, pretože neznámi ľudia na budovu nakreslili hákový kríž.

Viac o téme: VojnaRuskoVladimir PutinUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu