Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V Ekvádore zastrelili prokurátora, ktorý vyšetroval vraždy žien

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

QUITO - Ekvádorského prokurátora Edgara Escobara v pondelok zastrelil pred budovou prokuratúry v prístavnom meste Guayaquil neznámy útočník. Informovali o tom predstavitelia tamojšej vlády. Informuje o tom agentúra AFP. Prokurátor Escobar sa venoval najmä vyšetrovaniu vrážd žien a zločinov z nenávisti. V súvislosti s jeho vraždou zadržali dvoch podozrivých.

Ekvádor čelí najnovšej vlne násilností súvisiacich s vojnou medzi súperiacimi drogovými gangmi. Stupňujú sa tiež útoky na  predstaviteľov justície. V auguste zavraždil sudcu z amazonského mesta Lago Agrio doteraz neznámy páchateľ a pred dvoma mesiacmi zastrelili prokurátora v prístavnom meste Manta.

V tejto juhoamerickej krajine žije 18 miliónov obyvateľov a miera kriminality stále narastá. Vlani sa počet vrážd v porovnaní s rokom 2020 takmer zdvojnásobil a dosahuje 14 vrážd na 100.000 obyvateľov, upozornila AFP. Od roku 2014 bolo zavraždených 573 žien, pričom ich vraždy súviseli najmä s ich rodovou príslušnosťou. Séria krvavých väzenských vzbúr si od vlaňajšieho februára vyžiadala životy viac ako 400 väzňov.

Viac o téme: VraždaProkurátorEkvádor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu