Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Európe zúri ničivý živel: Hrôzostrašné zábery z Talianska! Pripomínajú koniec sveta, hlásia aj obete

Víchrica v Taliansku zabíjala Zobraziť galériu (4)
Víchrica v Taliansku zabíjala (Zdroj: Vigili del Fuoco, FB / Tornado di Italia)

TALIANSKO – Dvoch mŕtvych hlásia z regiónu Toskánsko a Emilia-Romagna. Muž a žena boli usmrtení pádom stromu pri ničivej búrke, ktorá sa dnes doobeda prehnala Talianskom. Vietor dosahoval rýchlosť 140 až 150 km/h.

 

Talianskom sa prehnali silné búrky, pri ktorých dosahovala rýchlosť vetra až 220 km/h. Takto to vyzeralo v lokalite Piombino Zdroj: Tornado in Italia/Evandro Mariti DonP

Posted by Severe Weather Slovakia o.z. on Thursday, August 18, 2022

Južnú Európu zasiahla silná víchrica. Začala na ostrove Korzika, kde namerali rýchlosť vetra takmer 200 kilometrov za hodinu. A pokračovala smer Taliansko. Obete boli nájdené v lokalite Sorbano del Giudice, neďaleko mesta Lucca a v parku La Malfa v meste Carrara. "Značné škody boli hlásené medzi Marina di Carrara a Carrara v dôsledku prudkého downburstu. Bol tu zaznamenaný vietor s rýchlosťou 140-150 km/h," píše portál Tornado di Italia. 

V prvom prípade, je obeťou muž, v druhom prípade to je žena, uviedlo Leggo. Ženu sa pokúsili resuscitovať, ale žiaľ zraneniam podľahla. Štyria ďalší ľudia boli zranení padajúcimi stromami v kempe Italia v meste Marina di Massa. Traja z nich boli odvezení do nemocnice, zatiaľ čo hasiči oslobodzovali štvrtú osobu z karavanu. 11 rodín muselo byť evakuovaných do Modeny.

 

⚠️Si segnalano ingenti danni tra Marina di Carrara e Carrara, a causa del violento downburst. Qui sono stati registrati...

Posted by Tornado in Italia on Thursday, August 18, 2022

V meste Boara spadol žeriav na niekoľko domov, ktoré sa stali neobývateľné, našťastie sa však nikto nezranil. Starosta mesta Ferrara vyhlásil, že je pripravený prichystať pre rodiny náhradné bývanie. Na severnom pobreží Toskánska zdvihla silná víchrica trosky a predmety do vzduchu a zranila pritom muža. Išlo o údržbára dopravnej spoločnosti, ktorý bol odvezený na pohotovosť. Od včerajšieho večera hasiči zasahovali takmer 100 krát. V práci sa striedajú policajti, hasiči a dobrovoľníci civilnej obrany.

Viac o téme: TornádoBúrkyTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu