Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Putin nervózny ako nikdy predtým: VIDEO obrovského poníženia počas schôdzky s tureckým prezidentom

Nervózny Putin musel čakať na Erdogana
Nervózny Putin musel čakať na Erdogana (Zdroj: Twitter/@yoshkinkrot)

TEHERÁN - Šéf Kremľa Putin rád necháva štátnych hostí čakať. Ale na summite v Teheráne turecká hlava štátu jednoducho celý zvyk otočila. Zdá sa, že ruskému prezidentovi sa to vôbec nepáčilo. Tentoraz si totiž on musel vyskúšať, aké to je čakať. A tá chvíľa trvala pre neho celú večnosť.

O Vladimirovi Putinovi je už dlho známe, že rád necháva štátne návštevy na seba čakať. Teraz ale on sám dopadol ako tí, na ktorých chcel zapôsobiť. Na utorkovom stretnutí s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom v Teheráne to bol Putin, kto musel na svojho partnera dlho čakať, píše ntv.de

Túto psychiatriu musíme už ukončiť, reaguje Kollár na konflikt medzi Matovičom a Sulíkom (archívne video)

Túto psychiatriu musíme už ukončiť, reaguje Kollár na konflikt medzi Matovičom a Sulíkom (Zdroj: Boris Kollár)

Na zverejnenom videozázname je vidieť, ako Putin sám vchádza do konferenčnej miestnosti plnej novinárov. Erdogan ho ale nenasleduje. Šéf Kremľa stojí pred dvoma rezervovanými stoličkami, prekríži si ruky a pozrie sa smerom ku vchodu. Keď sa však Erdogan stále neobjavuje, ruský prezident pôsobí čoraz netrpezlivejšie. Trhá kútikmi úst, presúva váhu tela z jednej nohy na druhú a sklopí oči.

Po asi 50 sekundách, ktoré sa zdali byť ako večnosť, Erdogan konečne vstúpi do miestnosti. Okamžite je vidieť, že Putinovo napätie klesá. Obe hlavy štátov sa pozdravia podaním ruky. Video vyvolalo na Twitteri veľa škodoradosti. "Putin okúsil svoju vlastnú medicínu," píše jeden užívateľ. 

Novinárka Joyce Karamová na Twitteri špekuluje, že Erdogan sa možno chcel svojím správaním pomstiť. V roku 2020 musel totiž naopak on a jeho štáb čakať dve minúty na Putina v predsieni Kremľa počas návštevy Moskvy. Dokazujú to zverejnené videá. Turecká verejnosť tento čin brala ako hlboké poníženie.

Viac o téme: ČakanieNervozitaVladimir PutinRecep Tayyip Erdoğan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu