Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS desí svet aj naďalej: Macao uzavrelo všetky kasína v snahe zastaviť jeho šírenie

Koronavírus sa šíri aj naďalej Zobraziť galériu (2)
Koronavírus sa šíri aj naďalej (Zdroj: SITA/AP Photo/Chen Si)

HONGKONG - Macao uzavrelo v pondelok po prvý raz po vyše dvoch rokoch všetky svoje kasína, keď sa snaží zastaviť dosiaľ najzávažnejšie šírenie covidu v tomto najväčšom centre hazardných hier na svete. Informovala o tom agentúra Reuters.

Viac ako 30 kasín v meste spolu s ďalšími podnikmi, ktorých prevádzka nie je nevyhnutná, zatvoria na týždeň a obyvatelia dostali pokyn zostať doma. Vláda osobitnej administratívnej oblasti Číny oznámila, že pohyb ľudí vonku bude monitorovať polícia a tí, ktorí nedodržia nariadenia, budú prísne potrestaní. Otvorené môžu zostať základné služby ako nemocnice, lekárne, supermarkety či trhy s čerstvými potravinami.

Koronavírus sa šíri aj naďalej
Zobraziť galériu (2)
Koronavírus sa šíri aj naďalej  (Zdroj: SITA/AP Photo/Chen Si)

Macao od polovica júna zaznamenalo približne 1500 prípadov nákazy koronavírusom. V povinnej izolácii je podľa údajov vlády asi 19.000 ľudí. Kasína v Macau naposledy zatvorili vo februári 2020 na 15 dní, čo bolo dovtedy bezprecedentným opatrením v boji proti covidu.

Tamojšia vláda váhala s uzavretím kasín vzhľadom na zákonnú povinnosť chrániť pracovné miesta. Toto odvetvie zamestnáva priamo alebo nepriamo väčšinu z obyvateľov a tvorí viac než 80 percent štátnych príjmov, približuje Reuters. Vyše 90 percent z približne 680.000 obyvateľov Macaa je plne zaočkovaných proti covidu, mesto však v súčasnosti prvýkrát zápasí s rýchlo sa šíriacim koronavírusovým variantom omikron.

Viac o téme: KasínaŠírenieMacaoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu