Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dovolenková dráma v Chorvátsku! Rodičia nechali bábätko v rozhorúčenom aute: Hlúposť matky šokovala policajtov

Dieťa nechali v zamknutom aute bez otvorených okien. Zobraziť galériu (2)
Dieťa nechali v zamknutom aute bez otvorených okien. (Zdroj: Facebook/Vatrogasci Umag)

UMAG - To, že je leto a dovolenky sa pomaly rozbiehajú, stále neznamená, že by čerství rodičia, alebo tí, ktorí majú maloleté deti, mali zabúdať na svoje základné povinnosti. Svoje o tom bude určite vedieť aj Nemka, ktorá sa v známej dovolenkovej destinácii dopustila zrejme nechceného omylu a dieťa nechala v rozhorúčenom aute. Zasiahnuť museli až hasiči z chorvátskeho mesta Umag. Celá situácia vyzerá ešte o to smutnejšie, že rodinka popri celom zmätku síce zamkla dieťa v aute, no na psa v kočiari nezabudli.

VIDEO Chorvátski hasiči museli zasiahnuť, keď v zamknutom aute našli plačúce dieťa

Hasiči v chorvátskom Umagu zasiahli ako hrdinovia, keď turistka nechala svoje dieťa v rozhorúčenom aute (Zdroj: Facebook/Vatrogasci Umag)

Umagskí hasiči z Chorvátska dnes na sociálnej zverejnili dramatické video. Len sedemmesačné dievčatko sa totiž ocitlo v katastrofálnej situácii, keď ho jej rodičia a starí rodičia nechali v zamknutom, rozhorúčenom aute. Táto rodinka pochádzala z Nemecka a v Umagu boli zrejme z rekreačných dôvodov.

Na videu je jasne vidieť celú dramatickú scénu. Hasič sa snaží rozbitím okna dostať do auta s nemeckými poznávacími značkami. V tom berie dieťa, ktoré sedelo na zadnom sedadle autosedačky a plakalo. Celú situáciu neveriacky sledujú aj okoloidúci.

Dieťa nemá žiadne následky, informovali hasiči

Všetko sa to pritom malo odohrať v stredu okolo 12.30 na obed. Polícia dostala oznámenie, že na parkovisku na pobreží Josipa Broza Tito v Umagu bolo v aute s VW Golf zamknuté dieťa. Dieťaťu po príchode na miesto a vyslobodením hasičmi bola poskytnutá prvá pomoc od tímu rýchlej zdravotnej pomoci z Umagu. Dieťa, našťastie, nemá po tejto traumatizujúcej skúsenosti žiadne následky.

Dovolenková dráma v Chorvátsku!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Vatrogasci Umag)

Pochybné hodnoty rodičov, domáci miláčik im bol prednejší

Proti týmto nemeckým občanom je vedené trestné stíhanie, pri ktorom sa zistilo, že dieťa nechali 45 minút v uzamknutom aute so zatvorenými oknami a odišli. Polícia navyše podáva trestné oznámenia na troch nemeckých občanov vo veku 47, 48 a 22 rokov pre porušovanie práv detí.

Nad rebríčkom priorít rodičov v tomto prípade ostava len rozum stáť, o čom svedčí aj šokujúce stanovisko hasičov po celom incidente. "Po tom, čo sme dieťa vytiahli z auta, sa objavili rodičia, ktorí tlačili kočík, v ktorom bol aj ich psí miláčik," informovali včera umagskí hasiči. 

Viac o téme: DieťaHasičiZásahChorvatskoUmagNemka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu