Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Ďalšia záhadná smrť ruského miliardára?! Manažéra Lukoil mal zabiť jed od šamana

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Pri šamanskom rituáli mal zomrieť ďalší vysoký predstaviteľ ruskej ropnej spoločnosti. Má ísť o vrcholného manažéra firmy Lukoil Alexandra Subbotina. Rituál sa údajne odohral cez víkend v Mytišči. Ak by sa informácia potvrdila, bol by to štvrtý prípad smrti jedného z najvyšších predstaviteľov ruskej ropnej alebo plynárenskej spoločnosti.

Subbotin mal zomrieť v dome rodiny šamana, ktorú dobre poznal a často navštevoval, píše Moskovskij Komsomolec a kanál Mash na Telegrame. "Prišiel k nim ešte raz - liečiť si opicu. Zrazu sa necítil dobre. Bolelo ho srdce. Majiteľ domu a údajný šaman sa rozhodol nezavolať záchranku a dal mu korvalol, čo je zmes valeriány lekárskej, mäty a fenobarbitalu, a poslal biznismena spať do pivnice. Tam zomrel," píše Mash.

Šaman s manželkou používali na svojich klientov zvláštne praktiky. Ponúkali im napríklad liečbu jedom z ropuchy. Robili to tak, že ľuďom narezali kožu a do rany nakvapkali jed. To malo za následok zvracanie a nevoľnosť. Mali tiež vyvolávať duchov, obetovať zvieratá a klientov kúpať v kohútej krvi. Subbotin bol miliardár a člen predstavenstva Lukoilu. Okrem toho vlastnil Novú dopravnú spoločnosť na pobreží Fínskeho zálivu v meste Vysock.

Nie je to prvé úmrtie

Ak by sa jeho smrť potvrdila, išlo by o ďalšie úmrtie vysokého manažéra ruskej spoločnosti. Bývalý viceprezident Gazprombanky Vladislav Avajev (†51) podľa polície nedávno pripravil o život svoju 47-ročnú manželku Jelenu a 13-ročnú dcéru Mariju. Potom spáchal samovraždu.

Len o tri dni neskôr našli v španielskom letovisku Llore del Mar mŕtveho finančného riaditeľa ropnej spoločnosti Tarkosaleneftegaz a hlavného účtovníka spoločnosti Novatek Sergeja Protaseňa s manželkou a dcérou. Na konci februára sa zas neďaleko Petrohradu v chatovej osade Leninskoje našlo telo zástupcu riaditeľa účtovného strediska Gazpromu Alexandra Ťuljakova (†61).

Viac o téme: SamovraždaMiliardárRuskoAlexandr Subbotin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu