Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Dmitrij Peskov: Rusko by jadrové zbrane použilo iba v prípade ohrozenia vlastnej krajiny

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskov (Zdroj: TASR/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Rusko by pristúpilo k použitiu jadrových zbraní jedine v prípade "ohrozenia existencie" vlastnej krajiny, a nie ako dôsledok súčasného konfliktu na Ukrajine. Povedal to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v pondelkovom rozhovore pre americký televízny reťazec Public Broadcasting Service (PBS).

"Avšak, akýkoľvek výsledok operácie (na Ukrajine) nie je, samozrejme, dôvodom na použitie jadrovej zbrane," povedal Peskov, ktorého slová citovala agentúra Reuters. "Máme bezpečnostnú koncepciu, ktorá veľmi jasne hovorí, že jadrové zbrane môžeme použiť - a aj ich použijeme - v prípade hrozby voči nášmu štátu, a to na elimináciu ohrozenia existencie našej krajiny," uviedol.

Zelenskyj je v novom videu presvedčený, že vojnu vyhrajú Ukrajinci a chystá sa udeľovať ceny hrdinom krajiny (Zdroj: Facebook/Володимир Зеленський)

Ruský prezident Vladimir Putin vo februári, len niekoľko dní po napadnutí Ukrajiny, oznámil, že uviedol do stavu vysokej pohotovosti strategické jadrové zbrane. Tento jeho krok vyvolal celosvetové obavy.

Viac o téme: VojnaJadrové zbraneKonflikt RuskoUkrajinaDmitrij Peskov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu