Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

VOJNA na Ukrajine Deň dvadsiaty druhý (17. marec 2022)

"Sme sklamaní z ďalšieho nevľúdneho kroku zo strany slovenských úradov. Pod prehnanou zámienkou sa rozhodli do 72 hodín vyhostiť troch diplomatických zamestnancov ruských zahraničných misií... Na pozadí démonizácie vzťahov s Ruskom zo strany Západu takáto politika zámerného zhoršovania na bilaterálnej úrovni vedie k degradácii našej spolupráce," povedala Zacharovová.

15:30 Americký minister obrany Lloyd Austin sa vo štvrtok stretol s ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom, naplánované má aj stretnutie s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a prijme ho aj premiér Eduard Heger. Predmetom rozhovorov bude situácia na Ukrajine. Rokovať by mali aj o dodávkach systému S-300 zo Slovenska na Ukrajinu.

15:28 Akýkoľvek obchod s Ruskom a Ukrajinou sa kvôli vojne úplne zastavil. Výrobca vakcín a liekov pre zvieratá z Ivanovíc na Hanej na Vyškovsku, firma Bioveta, nemá ako dopraviť výrobky na východ, Rusi nemajú ako zaplatiť. Firma tak podľa predsedu predstavenstva Libora Bittnera môže len čakať, či sa situácia vyvinie tak, že by bolo možné obchodné väzby obnoviť.

15:15 Ruské ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok uviedlo, že poskytnutie systémov protivzdušnej obrany Ukrajine by bolo destabilizačným faktorom, ktorý by krajine nepriniesol mier. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Takéto dodávky... by boli destabilizačným faktorom, ktorý rozhodne neprinesie Ukrajine mier... Z dlhodobého hľadiska by to mohlo mať oveľa nebezpečnejšie následky," povedala na brífingu hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

Viac o téme: InváziaRuskoVladimir PutinVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu