Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

VOJNA na Ukrajine Deň dvadsiaty druhý (17. marec 2022)

17:18 Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan hovoril vo štvrtok so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom o najnovšom vývoji v konflikte medzi Ruskom a Ukrajinou a o humanitárnej situácii. Erdogan v telefonickom rozhovore podľa AP uviedol, že niektoré záležitosti by sa dali vyriešiť prostredníctvom stretnutia medzi Putinom a ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Turecký líder opätovne ponúkol Istanbul alebo Ankaru ako miesto týchto rokovaní, píše AP s odvolaním sa na vyhlásenie úradu tureckého prezidenta.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Zobraziť galériu (12)
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan  (Zdroj: SITA/Turkish Presidency via AP, Pool)

17:11 Kanada vo štvrtok oznámila, že zavádza ďalšie sankcie voči 22 predstaviteľom bieloruského ministerstva obrany za to, že umožnili Rusku podnikať útoky na Ukrajinu zo svojho územia. Informácie priniesla agentúra AFP s odvolaním sa na kanadské ministerstvo zahraničných vecí. Zavedenie nových sankcií podľa vyhlásenia ministerstva "vysiela jasný odkaz komplicom (ruského) prezidenta (Vladimira) Putina: tí, ktorí podporujú porušovanie suverenity, územnej celistvosti a nezávislosti Ukrajiny, budú braní na zodpovednosť."

17:10 Tisíc dobrovoľníkov je na ceste na Ukrajinu, kde budú bojovať za Rusko, oznámil vo štvrtok čečenský vodca Ramzan Kadyrov. Citovala ho tlačová agentúra AFP. Kadyrov, ktorého bezpečnostné sily sú obviňované z množstva prípadov vážneho porušovania ľudských práv v Čečensku, na sociálnej sieti Telegram napísal, že jeden z jeho príbuzných, Apty Alaudinov, "velí tisícke dobrovoľníkov z Čečenskej republiky (Ruskej federácie) a smerujú do špeciálnej operácie zameranej na denacifikáciu a demilitarizáciu Ukrajiny"

17:08 Český premiér Petr Fiala vo štvrtok oznámil, že jeho krajina je už na pokraji svojich možností pri poskytovaní pomoci vyše 200.000 utečencom prichádzajúcim z Ukrajiny.

16:45 "Neexistuje niečo také ako light verzia bezletovej zóny či light verzia vojny s Ruskom. Bezletovú zónu nebudeme zavádzať," povedal minister obrany USA Lloyd Austin na tlačovej konferencii po stretnutí s ministrom obrany Jaroslavom Naďom. Reagoval tak na otázky týkajúce sa opätovnej výzvy ukrajinského prezidenta Zelenského na zavedenie bezletovej zóny nad Ukrajinou.

Viac o téme: InváziaRuskoVladimir PutinVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu