Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bizarný prejav ruskej hovorkyne: Ukrajina nám ukradla Boršč! Opozícia uvažuje, či nebola na brífingu opitá

Opozícia sa obáva, že Zacharovová bola počas brífingu o Boršči opitá. Zobraziť galériu (2)
Opozícia sa obáva, že Zacharovová bola počas brífingu o Boršči opitá. (Zdroj: MID - RF, Gettyimages.com)

MOSKVA - V Rusku sa niekoľko týždňov od začiatku invázie dejú viaceré čudné veci. Vedenie krajiny najskôr popieralo akékoľvek straty vojsk, Ukrajincov obviňovali z toho, že si zvolili nacistickú vládu či tvrdili, že budú útočiť len na armádne ciele, aj keď sa, očividne, útočilo aj na obytné domy či divadlá. Teraz vody kontroverzie poriadne rozbúrila hovorkyňa rezortu zahraničia Marija Zacharovová. Tá na brífingu Ukrajincov najnovšie obvinila z krádeže receptu ruského boršču, pričom opozícia si myslí, že bola dokonca opitá!

"Budem tu hovoriť o všetkom tom, čo bolo s nami akokoľvek kultúrne alebo etnicky pripojené," začala Zacharovová, pričom pred kamerou nezvyčajne gestikulovala rukami a neustále sa pridŕžala rečníckeho pultu.

Recept na boršč ako kultúrna krádež

"Ide dokonca aj o kuchárske knihy. Boli zakázané. Prečo? Pretože bolo a vlastne je stále neprípustné zdieľať recept na boršč. Ten mal patriť a prináležať len jednému. Jednej národnosti a jednej krajine. Je nemožné, aby bol všade zdieľaný s každou gazdinkou, ktorá by si ho pripravila na vlastný spôsob - nie!" prirovnala Zacharovová recept na boršč ku kultúrnej krádeži.

Bizarný prejav ruskej hovorkyne:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

"Nechceli pristúpiť ku kompromisu. O to celý čas ide. O xenofóbiu, nacizmus, extrémizmus vo všetkých jeho podobách," opakovala Zacharovová v bizarnom prejave.

Zrejme prichádzajú o rozum, komentujú video ľudia vo svete

Video sa už stalo tak populárnym, že na sociálnej sieti trhá rekordy a komentujú ho aj svetoví politici. Napríklad aj bývalý ministerský predseda Švédska Carl Bildt. "Vyzerá to tak, že na ruskom ministerstve zahraničia začínajú prichádzať o rozum," zaglosoval si politik. 

Komentár si neodpustil ani Kirill Martynov z ruského média Novaja gazeta: "Tiež sa zdá, že je celkom určite opitá," dodal.

Viac o téme: AlkoholBrífingBorščMarija Zacharovová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu