Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

VOJNA na Ukrajine Deň dvadsiaty druhý (17. marec 2022)

16:36 Najmenej 21 ľudí zahynulo a ďalších 25 utrpelo zranenia pri štvrtkovom ruskom ostreľovaní mesta Merefa v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu prokuratúru.

16:35 Európska vesmírna agentúra (ESA) vo štvrtok oznámila, že pozastavuje rusko-európsku misiu ExoMars, ktorá má na Mars dopraviť prieskumné vozidlo. Dôvodom je vojna na Ukrajine a súvisiace sankcie zavedené voči Rusku.

16:11 Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba požiadal vo štvrtok Turecko, aby bolo garantom akejkoľvek budúcej dohody s Ruskom, a to spolu s piatimi stálymi členmi Bezpečnostnej rady OSN a Nemeckom, uviedol turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu počas návštevy Ukrajiny.

16:09 Od zaútočenia Ruska na Ukrajinu mierne posilnili svoje pozície maďarský vládny blok Fidesz-KDNP i opozičné zoskupenie V jednote za Maďarsko.

15:48 Niekoľko čiernych hákových krížov nakreslil sprejom neznámy vandal na pamätník oslobodenia Červenou armádou na Havlíčkovej ulici blízko centra moravského Olomouca. Pamätník patrí mestu a olomoucký primátor Miroslav Žbánek v narážke na ruskú inváziu na Ukrajine označil čin za "najhlúpejší spôsob" vyjadrenia odporu "voči šialencovi z Moskvy". Informácie priniesol vo štvrtok český portál Novinky.cz.

15:46 Americký prezident Joe Biden bude v piatok telefonicky hovoriť s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Jednou z tém bude aj ruská invázia na Ukrajinu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP s odvolaním sa na Biely dom.

Americký prezident Joe Biden
Zobraziť galériu (12)
Americký prezident Joe Biden  (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

15:45 Rozhodnutie Slovenska vyhostiť troch ruských diplomatov povedie k degradácii bilaterálnych vzťahov medzi oboma krajinami, uviedla vo štvrtok na brífingu hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. 

Viac o téme: InváziaRuskoVladimir PutinVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu