Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Pekingu našli malé ohnisko nákazy: Dva milióny ľudí zo štvrte musia podstúpiť testovanie

Ľudia v Pekingu čakajú v rade na testovanie na koronavírus Zobraziť galériu (2)
Ľudia v Pekingu čakajú v rade na testovanie na koronavírus (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

PEKING - Predstavitelia čínskej metropoly Peking v nedeľu oznámili, že na koronavírus otestujú dva milióny obyvateľov mestskej časti, v ktorej zaznamenali malé ohnisko infekcie. Informuje o tom agentúra AFP.

Oznámenie prišlo necelé dva týždne pred začiatkom zimných olympijských hier v Pekingu. V hlavnom meste za posledný týždeň zaznamenali 34 prípadov nákazy, šesť z nich v obvode Feng-tchaj v južnej časti mesta, kde v nedeľu začínajú testovať všetkých tamojších obyvateľov.

Ľudia v Pekingu čakajú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

Počty infikovaných hlásené Čínou sú mimoriadne nízke v porovnaní s mnohými inými krajinami. Viaceré menšie ohniská po Číne sú však skúškou jej prísnej stratégie "nulovej tolerancie" covidu, od ktorej tamojšie úrady neupúšťajú ani v čase, keď sa zvyšok sveta postupne znovu otvára.

Pekinské olympijské hry sa začínajú 4. februára a do krajiny už prichádzajú zahraniční delegáti, pracovníci médií a niektorí športovci. V snahe zamedziť šíreniu koronavírusu Čína uzatvára olympiádu do striktne kontrolovanej "bubliny", kde budú tisíce účastníkov oddelené od miestneho obyvateľstva.

Viac o téme: TestovanieČínaPekingKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu