Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Češka Tereza, ktorej našli v kufri drogy, je voľná! Definitívny odchod z väzenia v Pakistane

Tereza Hlůšková Zobraziť galériu (4)
Tereza Hlůšková (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Češka Tereza Hlůšková, ktorú colníci v januári 2018 zadržali na letisku v Láhaure s deviatimi kilogramami heroínu, bola dnes poobede prepustená z väzenia v Pakistane. České veľvyslanectvo jej teraz pomôže so zabezpečením cesty späť domov. Na Twitteri o tom informovalo ministerstvo zahraničia. Na prianie rodiny nebude poskytovať ďalšie informácie.

Video zo zatýkania Hlůškovej v Pakistane

Tereza H. - Video zo zatýkania v Pakistane

V marci 2019 bola mladá Češka odsúdená na osem rokov a osem mesiacov väzenia a na pokutu 800 dolárov. V apríli sa proti verdiktu odvolala. Rozsudok bol podľa nej "v rozpore s faktami" a nebol podložený žiadnymi konkrétnymi dôkazmi. Súd jej pred niekoľkými týždňami podľa jej právnika dal za pravdu, v dôsledku čoho bola oslobodená od obžaloby.

Češka Tereza, ktorej našli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Jej dnešné prepustenie sa očakávalo. Ministerstvo zahraničia v piatok oznámilo, že súd v Láhaure vyhotovil písomný rozsudok o oslobodení. Bol tak splnený procesný úkon potrebný na prepustenie Hlůškovej. Už v piatok ale hovorkyňa rezortu zahraničia Eva Davidová uviedla, že rodina Hlůškovej si nepraje informovať verejnosť o organizácii cesty z Pakistanu do ČR. 

Češka Tereza, ktorej našli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Zadržiavaná Češka tvrdila, že do Pakistanu prišla ako modelka a niekto jej heroín do kufra podstrčil. Pakistanský spravodajský portál UrduPoint už skôr uviedol, že drogy, ktoré Tereza prevážala, by mali na čiernom trhu hodnotu 150 miliónov pakistanských rupií (vyše 758-tisíc eur). 

Viac o téme: DrogyVäzeniePakistanTereza Hlůšková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu