Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Americký milionár strelil svoju priateľku (†55) do hlavy: Hrôza, čo všetko má mať na rováši!

Robert Durst zastrelil svoju priateľku, bál sa, že prezradí, že mu poskytla alibi. Zobraziť galériu (2)
Robert Durst zastrelil svoju priateľku, bál sa, že prezradí, že mu poskytla alibi. (Zdroj: SITA/ Myung J. Chung/Los Angeles Times via AP, Pool)

LOS ANGELES - Americký realitný magnát Robert Durst bol odsúdený na doživotie za vraždu svojej blízkej priateľky v roku 2000. Informovala o tom agentúra Reuters, podľa ktorej kalifornský sudca vyniesol rozsudok dnes krátko po polnoci SELČ. Porota v Los Angeles uznala milionára vinným z vraždy minulý mesiac.

Osemdesiatročný Durst, ktorý má chatrné zdravie (má rakovinu močového mechúra), podľa prokuratúry pred viac ako dvoma desaťročiami vtedy 55-ročnú Susan Bermanovú strelil zozadu do hlavy v jej dome v Beverly Hills. K činu ho mali viesť obavy, že žena úradom prezradí, že mu poskytla falošné alibi. Durst strávil posledné štyri desaťročia prevažne na úteku, a to od doby, čo v roku 1982 bez stopy zmizla jeho manželka.

VIDEO Dohra vraždy, ktorá otriasla Britániou: Policajt znásilnil krásnu Sarah (†33) a spálil jej telo!

Milionár bol zatknutý v roku 2015 v predvečer vysielania záverečnej epizódy seriálu Nevyjasnené zločiny Roberta Dursta z produkcie HBO. Mikrofón z natáčania, ktorý mal na sebe pripnutý, vtedy zachytil jeho samovravu v kúpeľni. "Čo som to do pekla urobil? Zabil som ich všetky, samozrejme," hovoril si pre seba.

VIDEO Americký milionár strelil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/ Myung J. Chung/Los Angeles Times via AP, Pool)

Mal zabiť ďalších dvoch ľudí

Hoci Durst čelil v terajšom procese len obvineniu z vraždy Bermanovej, prokuratúra sa domnieva, že zavraždil ďalších dvoch ľudí - svoju manželku a suseda v Texase, ktorý podľa prokuratúry odhalil Durstovu identitu a ktorý bol nájdený rozsekaný na kusy v roku 2001. Milionár sa k zabitiu suseda priznal pred texaským súdom, ten ho však oslobodil s tým, že Durst konal v sebaobrane.

Brutálny masaker v Záhrebe: Vražda troch detí, podozrivým je ich vlastný otec (56)!

Príbuzní Bermanovej, ktorí prehovorili na súdnom vypočutí, Dursta vyzvali, aby prezradil, kde ukryl telo svojej ženy. Rodina zároveň prejavila ľútosť nad tým, že Bermanová podľa dôkazov predložených pred súdom poskytla Durstovi falošné alibi práve v prípade zmiznutia jeho manželky.

"Mal by nám povedať, kde je telo (jeho manželky Kathleen McCormackovej), aby sa to pre jej rodinu uzavrelo," povedal David Berman, bratranec obete.

Durst je vnukom zakladateľa realitného impéria Durst, ktorých prominentná newyorská spoločnosť stojí mimo iného za niekoľkými ikonickým mrakodrapmi na Manhattane. Firmu ale dávno opustil.

Viac o téme: MilionárVraždaDoživotieMagnátSúd Robert Durst
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu