Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Tragédia v safari parku: Krásnu zamestnankyňu Catalinu (†21) roztrhal tiger

Catalina Torres Ibarra si nevšimla, že klietka s tigrom je otvorená. Zobraziť galériu (3)
Catalina Torres Ibarra si nevšimla, že klietka s tigrom je otvorená. (Zdroj: Facebook/ Alfredo Quinteros - Pagina)

RANCAGUA - V Čile napadol a zabil mladú ženu tiger. Podľa úradov žena utrpela poranenia krku. Podľa správ miestnych médií bola Catalina Torres Ibarra (†21) zamestnaná dva roky v safari parku v meste Rancagua. V piatok spolu s kolegami čistili výbeh veľkých mačiek a robili údržbárske práce, keď na nich predátor zaútočil.

Rancagua sa nachádza asi 90 kilometrov južne od hlavného mesta Santiago. Zvieratá sa môžu v safari parku voľne pohybovať. Keď zamestnanci pracujú v určitej oblasti, zvieratá sú uzamknuté.

Hrozivý nález na Liptove: Útok medveďa? V lese našli na smrť dohryzeného muža (†57)!

„Nevšimla si, že dvere klietky sú otvorené,“ hovorí o Cataline Williams Espinoza z polície v Rancagui. „Tiger na ňu okamžite zaútočil a bola na mieste mŕtva.“ Polícia bude prípadnú nedbanlivosť voči tretím osobám prešetrovať, uviedol Jorge Mena z krajskej prokuratúry.

FOTO Tragédia v safari
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Parque Safari de Rancagua)

Zamestnanec Leonardo Maluenda pre denník Lanación povedal, že Catalina nebola informovaná o tom, že je tigria klietka otvorená. "Najlogickejšou vecou je povedať im, aby ste boli pri čistení opatrní, pretože tiger je voľný. Nebola však varovaná.“

Správa parku však má iný názor. Zamestnanci „otvorili“ zamknutú klietku tigrov, tvrdí Antonio Rojas, ktorý je zodpovedný za správu a financie. "Neviem, prečo otvorili bránu. Nemyslím si, že to bolo zo zvedavosti. Je veľmi dôležité zdôrazniť, že tigre a iné veľké mačky sú v uzavretých oblastiach.“

FOTO Tragédia v safari
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Parque Safari de Rancagua)

Safari park Rancagua bude počas vyšetrovania uzavretý. Otázky denníka The Guardian ponechal bez odpovede. O stave tigra nie je nič známe.

Viac o téme: SmrťTigerZamestnankyňaútok Catalina Torres IbarraSafari park Rancagua
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu