Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Hrôza v dovolenkovom raji: Záhadná smrť! Pri vodopáde objavili telo turistky (†57)

Smrť cudzinky v Thajsku
Smrť cudzinky v Thajsku (Zdroj: SITA/AP)

BANGKOK - Thajská vláda sprísnila bezpečnostné opatrenia na ostrove Phuket po tom, čo tam vo štvrtok objavili telo 57-ročnej švajčiarskej turistky. Informovali o tom v piatok agentúry Reuters a AP s odvolaním sa na thajských predstaviteľov.

Expriateľ dobodal na Bali Slovenku Adrianu (†29): Za krvavú vraždu pre neho žiadajú 20 rokov basy!

Napoly oblečené telo ženy otočené tvárou nadol našiel vo vode v skalnej štrbine neďaleko vodopádu miestny obyvateľ, uviedla polícia s tým, že Nicole Sauvainová-Weisskopfová zomrela už najmenej pred troma dňami. Žena mala na tele opuchliny a modriny. Výsledky pitvy sa očakávajú v piatok.

Hoci polícia zatiaľ neurčila príčinu smrti turistky, hovorca ministra zahraničných vecí zaslal švajčiarskemu veľvyslanectvu v Bangkoku kondolenciu, v ktorej vyjadruje sústrasť nad "vraždou" občianky Švajčiarska na Phukete.      

"Telo bolo prikryté čiernou látkou, čo naznačuje, že niekto ju tam položil a tiež, že príčina smrti nebola prirodzená," povedal šéf tamojšej polície. Dodal, že v súvislosti s týmto prípadom vyšetrujú osoby so záznamom v registri trestov i migrantov pracujúcich v tejto oblasti.

Dovolenka sa skončila tragicky

Švajčiarka pricestovala do Thajska podľa guvernéra Phuketu 13. júla v rámci pilotného projektu Phuket Sandbox, ktorého cieľom je oživiť turizmus ochromený pandémiou. Očkovaní turisti zo zahraničia smú na ostrov prísť bez povinnej karantény, musia tam však zostať 14 dní. Tento projekt prilákal počas júla viac ako 15-tisíc ľudí, čo predstavuje len jedno percento v porovnaní s obdobím spred pandémie.

Švajčiarka po splnení podmienok programu odcestovala na susedný ostrov Krabi a následne sa vrátila na Phuket, kde bola ubytovaná v hoteli ležiacom približne dva kilometre od vodopádu, pri ktorom sa našlo jej telo. Švajčiarske médiá podľa agentúry AP informovali, že Sauvainová-Weisskopfová pracovala vo švajčiarskej diplomatickej službe.

Viac o téme: SmrťTeloThajskoŠvajčiarska turistka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu