Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kamera zachytila šokujúci moment: VIDEO Blesk zasiahol auto a zničil elektroniku, čo sa stalo s posádkou?

Do auta udrel niekoľkokrát blesk.
Do auta udrel niekoľkokrát blesk. (Zdroj: Twitter/ The Weather Channel)

KANSAS CITY - Toto sú bizarné záznamy, ktoré sa podarilo nakrútiť lovcovi búrok Carlovi Hobimu v americkom štáte Kansas. Zachytil okamih, keď do auta udrel blesk. Nikto sa nezranil, ale auto prestalo fungovať.

Lovec búrok získal v americkom štáte Kansas pôsobivé a zároveň desivé zábery. Na ulici neďaleko Waverly náhle niekoľkokrát zasiahol gigantický blesk auto pred ním. Video spôsobilo rozruch na sociálnych sieťach.

Tornádo na Morave: Strašidelný opis ženy, ktorej dom zrovnalo so zemou! Trvalo to iba minútu

Do auta udrel blesk a zničil elektroniku

Carl Hobi bol 25. júna 2021 poľovať na búrky, keď pred ním náhle udrel blesk do SUV. Do vozidla udrel asi štyrikrát alebo päťkrát. Sedela v ňom rodina s tromi deťmi. Našťastie sa však nikto nezranil. „Boli úplne šokovaní,“ uviedol lovec búrok pre Newsweek. Automobil však nemal také šťastie: "Auto bolo mŕtve. S najväčšou pravdepodobnosťou je určené za celkový odpis."

Reakcie na sociálnych sieťach

Video spôsobilo rozruch na sociálnych sieťach. Niektorí užívatelia si aj zavtipkovali. "Nová Tesla má teraz dojazd 1 000 kilometrov. Mobilná elektrina na cestách," posmieva sa jeden z elektromobilov. „Niekto prilákal hnev bohov,“ komentoval udalosť ďalší užívateľ na TikToku. „Ani bohovia nemajú radi cyklistov,“ odpovedal jeden užívateľ a narážal na nosič bicyklov na zadnej časti vozidla.

Statočná Bára nadchla celé Česko: Autobus zasiahlo tornádo! Napriek ťažkým zraneniam išla privolať pomoc

V aute je počas búrky bezpečne

Ľudia vo vozidle sú všeobecne chránení pred úderom blesku. Karoséria funguje ako Faradayova klietka. Elektrický náboj je vedený okolo cestujúcich. Po blesku by sa však ľudia nemali dotýkať kovových predmetov, ktoré sú spojené s karosériou.

Viac o téme: AutoPočasieBúrkaBleskúderKansas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu