Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tornádo na Morave: Strašidelný opis ženy, ktorej dom zrovnalo so zemou! Trvalo to iba minútu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR - Vladimír Miček)

HODONÍN - Rodinný dom zrovnaný so zemou zostal po búrke žene z hodonínskej časti Pánov. Búrka ju zasiahla vo chvíli, keď bola doma s mužom, povedala. Zachránili sa ukrytím do miestnosti bez okien.

MIMORIADNE Žena v Česku zachytila tornádo na neuveriteľnom VIDEU: Nakrútila, ako sa vrhlo na jej dom!

V okolí zomreli pri búrke dvaja ľudia, povedal zástupca primátora Hodonína Petr Buráň. Celkovo je šesť obetí. Búrky zasiahli Hodonínsko a Břeclavsko vo štvrtok večer a zničili vyše 1200 domov.

Tornádo na Morave: Strašidelný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO TASR - Vladimír Miček)

"Všetko trvalo minútu. Schovali sme sa do miestnosti bez okien a zachránili sa. Niektorí tu ale to šťastie nemali," uviedla žena k dvom obetiam. Zázemie našla u dcéry a dom má poistený, susedia z oboch strán ale dom poistený nemajú a tiež oň úplne prišli. "Všetko už riešime s poisťovňou," poznamenala.

Tornádo na Morave: Strašidelný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO TASR - Vladimír Miček)

Zástupca primátora Buráň uviedol, že Pánov je odľahlejšou časťou Hodonína, ktorá je od mesta cez hlavnú komunikáciu I/55. Je to osada so zhruba stovkou obyvateľov a desiatkami domov. "Zasiahnuté boli všetky vrátane dvoch bytových domov. K demolácii statik určil sedem nehnuteľností. Statici všetko obchádzajú znovu a robia zoznam, čo sa bude dať opraviť," povedal Buráň.

Česko sa spamätáva z tornáda: Hasiči pomáhali ľuďom, ktorým búrka zničila domy (Zdroj: Facebook/ HZS Jihomoravského kraje)

Búrky okrem Pánova najviac zasiahli Moravskú Novú Ves, Hrušky, Mikulčice a Lužice. Zničili vyše 1200 domov, najmenej 70 pôjde k zemi. Okrem šiestich obetí sa zranili pri búrke desiatky ľudí, ďalšie desiatky sa zranili neskôr pri opravách domov.

Viac o téme: DomŽenaČeskoBúrkaPoisťovňaZbúranieHodonín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu