Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muž zomrel počas jazdy v električke: Ako sa toto môže stať? Šesť hodín sa vozil mŕtvy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÜRICH - Švajčiar utrpel z ničoho nič zástavu srdca. Potichu sa zosunul na sedadle. Nikto si to nevšimol. A tak jazdil električkou nepozorovane po meste celé hodiny.

Začiatkom týždňa v Zürichu zomrel pri cestovaní v električke 64-ročný muž - všimli si to však až po šesťhodinovej jazde, uvádza stránka 20min.ch. Podľa všetkého utrpel zástavu srdca.

„V dnešnej dobe sú ľudia príliš zameraní na seba a svoje okolie si už vôbec nevšímajú,“ sťažoval sa syn zosnulého.

Tragická smrť mladej mamičky z Nitry (†39): Terézia zomrela deň po očkovaní, preverujú možný súvis

Muž nastúpil do električky o 6.21 h. Asi o pol hodiny mal znova vystúpiť. Ale až o šesť hodín neskôr vodiča električky upozornila na muža jedna pasažierka. "Môj otec bol mŕtvy celé hodiny. Videozáznamy ukazujú, že sa zosunul krátko pred zastávkou električky v Lochergute a zostal nehybný," vysvetlil syn.

Muž zomrel počas jazdy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Bol to ojedinelý prípad

Teraz je potrebné upozorniť na také prípady. „Ignorancia ľudí ma zaráža a mrzí,“ zdôraznil syn. Osobná odvaha už bohužiaľ nie je samozrejmosťou. Názor, ktorý zásadne zdieľa aj Melanie Wegelová - docentka na Inštitúte pre prevenciu kriminality na Zürišskej univerzite. Vidí však, že išlo predovšetkým tiež o tragický individuálny prípad.

"Šesť hodín je veľmi dlhá doba. Nie som si vedomá žiadnych podobných prípadov," uviedla Wegelová. Napriek tomu by si priala viac všímavosti, ale bez toho, aby sa človek dostal do nebezpečenstva. "Tu je dôležité zorganizovať pomoc. Buď hovoríte priamo s ľuďmi vo vašom okolí a požiadate ich, aby konali. Alebo upozorníte políciu," hovorí docentka.

Viac o téme: ElektričkaSmrťIgnoráciaZástava srdca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu