Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Zvýšená miera nákazy v Moskve: Starosta zavedie týždeň bez práce

 Sergej Sobianin
Sergej Sobianin (Zdroj: TASR/Grigory Dukor, Pool)

MOSKVA - Starosta ruskej metropoly Moskva Sergej Sobianin pre narastajúci počet prípadov koronavírusu v sobotu oznámil, že zavedie tzv. týždeň bez práce. Vzťahovať sa bude na všetkých zamestnancov okrem pracovníkov kritickej infraštruktúry, informovala agentúra AFP.

V Moskve v sobotu zaregistrovali 6701 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najväčší denný počet od konca vlaňajšieho decembra. Sobianin na to reagoval slovami, že si nemôže dovoliť na túto situáciu nereagovať a týždeň bez práce nariadil na 15.- 19. júna. Zamestnanci vtedy nebudú musieť pracovať z domu, avšak naďalej budú poberať plat, približuje AFP.

Sobianin tiež apeloval na zamestnávateľov, aby po ukončení tohto týždňa prácu z domu nariadili najmenej 30 percentám svojich zamestnancov, ktorí nie sú ešte zaočkovaní proti koronavírusu. "V priebehu minulého týždňa sa situácia v súvislosti so šírením nákazy koronavírusom výrazne zhoršila," napísal Sobianin na svojej webovej stránke. Zároveň dodal, že "tisícky" lôžok v moskovských nemocniciach museli najnovšie vyhradiť pre pacientov s koronavírusom.

Starosta zároveň informoval o zatvorení samoobslužných jedální a detských ihrísk. Reštaurácie, bary a nočné kluby budú mať zakázané obsluhovať zákazníkov od 23.00 h do 6.00 h.

Viac o téme: StarostaNákazaRuskoMoskvaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu