Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Nová MAPA okresov Slovenska: Pozrite sa, kde sa nachádza ten váš, zelených oddnes opäť pribudlo!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com, korona.gov.sk)

BRATISLAVA - Slováci si prešli poriadne vypätým obdobím počas prvej a druhej vlny koronavírusu. Kým začiatkom roka sme podľa covid automatu boli ako krajina a okresy úplne čierni, od tej doby sme prešli poriadny kus a od dnešného rána sa objavujú ďalšie zelené okresy. V nich je obmedzenie úplne minimálne a sú de facto len tzv. fázou monitoringu.

Archívne video

Minister zdravotníctva a hlavný hygienik informovali o nových opatreniach (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kým do včerajška sme mali len dva okresy v zelenej zóne, a síce Turčianske Teplice a Šaľa, dnešným pondelkom sa všetko mení.

Farby okresov platné do včerajška
Zobraziť galériu (4)
Farby okresov platné do včerajška  (Zdroj: korona.gov.sk)

Pribúdajú ďalšie zelené okresy

Okrem spomínaných dvoch okresov sa od dnešného pondelka ďalším uvoľneniam môžu potešiť okresy Púchov, Topoľčany, Brezno a Stopkov. 

Farby okresov od dnešného dňa.
Zobraziť galériu (4)
Farby okresov od dnešného dňa.  (Zdroj: korona.gov.sk)

Červené okresy

Komplikované to majú predovšetkým okresy v červenej (najhoršej) farbe v tzv. druhom stupni varovania. Sú to okresy Myjava Kysucké Nové Mesto.

Ružové okresy

Ružových okresov sa týka prvý stupeň varovania. V nej od dneška sú okresy Banská Štiavnica, Skalica a Trenčín.

Oranžové okresy

V druhom stupni ostražitosti, a teda v oranžovej farbe sú zaradené okresy s druhým najvyšším počtom: Bánovce nad Bebravou, Bardejov, Bytča, Čadca, Gelnica, Humenné, Levice, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trnava, Tvrdošín, Vranov nad Topľou a okres Žilina.

Žlté okresy

Od pondelka ale jednoznačne vedú okresy žltej farby, kde patria: Banská Bystrica, Bratislava I. až V., Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Kežmarok, Komárno, Košice I. až IV., Košice-okolie, Krupina, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Sabinov, Senec, Snina, Stará Ľubovňa, Svidník, Trebišov, Veľký Krtíš, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce a okres Zvolen.

Zelené okresy

Najviac sa ale môžu tešiť už spomínané okresy fázy monitoringu - zelená farba: Brezno, Púchov, Šaľa, Stropkov, Topoľčany a Turčianske Teplice.

Pre tieto napríklad platí úplné uvoľnenie opatrení v reštauráciách, na školách, múzeách, galériách, plavárňach či na kúpaliskách.

Je potrebné tiež hovoriť o respirátoroch v interiéroch, ktoré sú ešte stále povinné v červených a tiež v ružových okresoch. V žltých, oranžových a zelených postačí rúško alebo iná šatka.

KORONAVÍRUS Nová MAPA okresov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Viac o téme: MapaOpatreniaOkresyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu