Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Desivý nález: Na pozemku bývalého policajta sa našlo desať zakopaných tiel

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

CHALCHUAPA- Zakopané telá siedmich žien a troch detí sa našli na pozemku patriacemu expolicajtovi v salvádorskom meste Chalchuapa. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšiu generálnu prokuratúru.

Podľa jej informácií 51-ročného muža vyšetrujú pre podozrenie zo sexuálnych trestných činov a celkovo z 13 vrážd. Pôvodne ho zadržali minulú sobotu pre podozrenie z dvojnásobného femicídu, teda rodovo motivovanej vraždy žien.

Políciu vtedy privolali susedia, ktorí z jeho domu počuli volanie ženy o pomoc. V dome podozrivého našli policajti v kalužiach krvi telá 57-ročnej ženy a jej 26-ročnej dcéry, ktoré boli navyše zrejme sexuálne zneužité. Následné vyšetrovanie viedlo k nájdeniu ďalších desiatich tiel zakopaných na rôznych miestach pozemku. Medzi nimi bolo aj sedemročné dievča a dvaja chlapci vo veku dva a deväť rokov. Polícia však nevysvetlila, prečo vyšetruje 13 vrážd.

Prokuratúra na Twitteri uviedla, že k niektorým vraždám došlo približne pred dvoma rokmi. Na pozemku bolo lokalizovaných sedem ďalších potenciálnych hrobov. V oblasti je podľa DPA nezvestných najmenej 25 ľudí. Podľa vyšetrovateľov bol predpokladaný páchateľ v roku 2005 prepustený z policajného zboru pre svoje sexuálne agresívne správanie. Vo väzení následne strávil päť rokov. Muž vykazuje psychopatické správanie, uviedol salvádorský minister pre bezpečnosť Gustavo Villatoro. Vraždiť mal aj na objednávku iných osôb. V tejto súvislosti bolo zadržaných desať údajných objednávateľov a spolupáchateľov.

Viac o téme: PolicajtTeláMŕtvolyHrobySalvádor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu