Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Údajná hlava bratislavskej pozemkovej mafie Tibor Hamar trvá na svojej nevine

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PEZINOK - Údajná hlava bratislavskej pozemkovej mafie Tibor H. počas záverečných rečí pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku odmietol v piatok všetky obvinenia a je presvedčený o tom, že jeho meno bolo len "vsunuté do špinavých hier". Hlavné pojednávanie bude pokračovať v decembri.

Tibor Hamar na úvod záverečnej reči zdôraznil, že nevie, o akej zločineckej skupine prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Alexander Bíró hovorí. "Väčšinu spoluobžalovaných som v roku 2005, keď mala vraj zločinecká skupina vzniknúť, ani nepoznal," poukázal pred súdom Tibor Hamar.

Údajná hlava bratislavskej pozemkovej mafie Tibor Hamar čelí obžalobe z trestného činu založenia zločineckej skupiny, obzvlášť závažného podvodu a z trestného činu legalizácie výnosu z trestnej činnosti. "Moje meno bolo len vsunuté do špinavých hier, preto tvrdím, že som nevinný. Zo špinavých peňazí som nikdy nevidel ani cent alebo halier," dodal obžalovaný.

Špecializovaný trestný súd v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FOTO TASR - Jakub Kotian)

Obhajoba Tibora Hamara počas záverečných rečí uviedla, že tvrdenia obžaloby neboli pred súdom dokázané a navrhla súdu, aby v plnom rozsahu Tibora Hamara spod obžaloby oslobodil. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Bíró je, naopak, presvedčený o tom, že dokazovanie počas hlavného pojednávania bolo dostatočné a preukázateľne dokazuje spáchanie skutkov, ktoré sú uvedené v obžalobe. ŠTS po vypočutí záverečných rečí väčšiny obžalovaných odročil pojednávanie na 3. decembra a 10. decembra.

Viac o téme: MafiaPozemkySúd Tibor Hamar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu