Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Trojnásobný otec Lukáš (†41) mal ľahký COVID, no aj tak sa mu stal osudným: Boľavé slová kamarátky

Lukášovi sa covid-19 stal osudným Zobraziť galériu (4)
Lukášovi sa covid-19 stal osudným (Zdroj: Donio)

PRAHA – Koronavírus sa stal osudným aj 41-ročnému Lukášovi, zdravému trojnásobnému otcovi. Svoj boj s covidom-19 prehral, hoci ochorenie u neho malo spočiatku veľmi mierny priebeh. Jedného večera sa mu však začalo zle dýchať a po pár minútach zomrel.

Starší a chorľavejší ľudia sa očkovania proti covidu-19 nemusia báť, naopak, potrebujú ho najviac (Zdroj: MZ SR)

Lukáš bol skvelý manžel, kamarát a hlavne otec troch krásny chlapcov. Miloval cestovanie, šport, prírodu a viedol k tomu svojich synov. Snažil sa pre rodinu budovať zázemie a spokojný život. Bol zdravý, dokonca bol ocenený darca krvi a plazmy. Takýmito slovami opísala Lukáša Petra, ktorá pre jeho manželku založila dobrovoľnú peňažnú zbierku. „Akákoľvek finančná pomoc by rodine, ktorá tu ostala bez otca, pomohla prekonať tie najťažšie chvíle,“ uviedla.

Lukášovi sa covid-19 stal
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Donio)

Lukáš sa živil ako údržbár a so svojou manželkou vychovával troch synov vo veku 8, 11 a 14 rokov. „Spolu s manželkou Inkou rekonštruovali starý dom. Napriek tomu si našli čas na športovanie, výlety a poľovníctvo, ktoré bolo jeho vášňou. Bol to skvelý kamarát, ktorý nekazil nijakú zábavu. Spoločne sme ako veľká partia cestovali na dovolenky a podnikali akcie pre deti aj rodičov. V práci bol obľúbený, dalo sa na neho spoľahnúť,“ opísala Lukáša Petra.

Lukášovi sa covid-19 stal
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Donio)

Muž podľahol embólii spôsobenej covidom

Ako zdôraznila, Lukáš bol zdravý muž a chodieval darovať krv. Covid však všetko zmenil. „Manželka prekonala covid, všetci ostatní boli negatívni. Pri ďalšom odbere krvi bolo Lukášovi zistené, že covid prekonal tiež, viac-menej boli všetci radi, že to prebehlo bez veľkých problémov. Bohužiaľ sa mu raz večer začalo zle dýchať a po pár minútach zomrel. Podľahol embólii spôsobenej covidom,“ napísala Petra, rodinná priateľka.  

Vybraté peniaze by podľa Petry veľmi pomohli Lukášovej žene, ktorá je vo výpovednej lehote. „Peniaze budú použité na výdaje na domácnosť, dopravu, nečakané výdaje, financovanie vzdelávania, koníčky a sporenie pre deti, dodala.

Viac o téme: SmrťEmbóliaKoronavírusCovid19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu