Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Varovanie pred smrtiacou výzvou na TikToku! Chlapec (†12) skúšal urobiť TOTO, fatálny koniec

Joshua Haileyesus so svojou rodinou
Joshua Haileyesus so svojou rodinou (Zdroj: Go fund me)

DENVER - Dvanásťročný chlapec z amerického Colorada zomrel po tom, čo pred 19 dňami stratil vedomie. Rodina Joshuu Haileyesusa verí, že sa ich chlapec pokúsil udusiť šnúrkou od topánok. Je to internetová výzva.

V život ohrozujúcej online súťaži sa deti a mladí ľudia povzbudzujú na sociálnych sieťach, ako sú TikTok a YouTube, aby natáčali ako zadržiavajú dych alebo sa škrtia, kým nestratia vedomie.

Úrady varujú po smrti dieťaťa: VIDEO len pre silné žalúdky! Pozor na tento výrobok

Joshuova rodina povedala americkej televízii CBS4, že chcú osloviť ďalšie rodiny a zabrániť tomu, aby sa niečo podobné nestalo aj im. „Nikdy by som si nedokázal predstaviť, že môj syn niečo také urobí,“ uviedol podľa CBS Joshuov otec Haileyesus Zeryihun. Chlapec upadol do kómy a  zomrel po 19 dňoch podpory života.

„Cítime s chlapcovou rodinou a jeho priateľmi, vyjadrujeme hlbokú sústrasť,” uviedla hovorkyňa TikToku. „Najvyššou prioritou TikToku je bezpečnosť našej komunity. Obsah propagujúci nebezpečné správanie je na TikToku prísne zakázaný a bude okamžite a dôsledne odstránený pomocou hashtagov a vyhľadávaní.“

Viac o téme: SmrťVýzvaŠkrtenieTikTokJoshua Haileyesus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu