Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úrady varujú po smrti dieťaťa: VIDEO len pre silné žalúdky! Pozor na tento výrobok

Dieťa vtiahlo pod bežiaci pás. Zobraziť galériu (2)
Dieťa vtiahlo pod bežiaci pás. (Zdroj: YouTube/ U.S. Consumer Product Safety Commission)

WASHINGTON - Majitelia bežiaceho pásu Peloton v USA, ktorí žijú s malými deťmi alebo domácimi miláčikmi, by mali dávať poriadny pozor.

Stroje v hodnote 4 000 dolárov „uväznili, pridržali alebo vtiahli pod stroj“ deti. Ako varovanie americká agentúra na ochranu spotrebiteľa (CPSC) zverejnila video, ktoré ukazuje, ako dieťa vtiahlo pod bežiaci pás.

VIDEO Žena takmer zomrela, no vrátila sa späť: Toto spôsobilo, že sa už viac nebojí smrti

Smrteľná nehoda

V polovici marca došlo dokonca k smrteľnej nehode s ďalším dieťaťom. Presné okolnosti tragédie úrad zatiaľ nezverejnil. Iba jedna vec je istá: Pás nesie zodpovednosť za smrť dieťaťa.

Úradu je známych ďalších 38 nehôd s fitnes zariadením. Varuje, že bežecký pás vedie k odreninám, zlomeninám až k smrti. Sú známe prípady, pri ktorých boli deti vtiahnuté pod pás.

Spoločnosť Peloton Company tvrdí, že informácia o smrti dieťaťa ju šokovala a zdrvila. Napriek tomu kritizujú správu CPSC ako „nepresnú a zavádzajúcu“.

Lekár odsával žene (†34) tuk a upravoval viečka: Namiesto omladnutia smrť počas kozmetickej

Pretože z 38 nehôd sa 15 stalo s predmetom - napríklad s medicinbalom. V inom prípade išlo o domáce zviera. Spoločnosť z toho vyvodzuje záver, že nie je žiadny dôvod, aby ste bežecký pás prestali používať, ak sú pri ňom neustále strážené deti a domáce zvieratá.

Americké úrady však vo svojej tlačovej správe kontrovali, že je známy najmenej jeden prípad, keď muž športoval na bežiacom páse, zatiaľ čo sa pod neho dostalo dieťa.

Úrady varujú po smrti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/ U.S. Consumer Product Safety Commission)

Čo je Peloton?

Peloton je popredná svetová interaktívna fitnes platforma. Má viac ako štyri milióny členov.

Napríklad aj v Nemecku sa teší čoraz väčšej popularite a rastúcemu počtu členov. Športovať môžete na svojom bežeckom páse alebo domácom trenažéri cez internet s trénermi a podobne zmýšľajúcimi ľuďmi - aj keď ste sami medzi svojimi štyrmi stenami.

Študent (†20) chcel splniť skúšku odvahy: Fatálny koniec, mozgová smrť po 40 panákoch!

To je jeden z dôvodov, prečo je Peloton jedným z absolútnych víťazov počas koronavírusovej pandémie. Len v poslednom štvrťroku minulého roka sa údajne tržby spoločnosti zvýšili až na jednu miliardu amerických dolárov, čo je dvojnásobok údajov z rovnakého obdobia minulého roka.

Viac o téme: NehodySmrťBežiaci pásPeloton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu