Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dôchodkyňa (65) v Rusku si dopriala teplé jedlo: VIDEO Vajíčka si usmažila na večnom ohni pamätníka

Dôchodkyňa potrebovala teplé raňajky.
Dôchodkyňa potrebovala teplé raňajky. (Zdroj: YouTube/Telekanal 360)

MOSKVA - Ruskí policajti zadržali penzistku, ktorá si usmažila vajíčka na večnom ohni vojnového pamätníka v meste Puškino pri Moskve. Žene (65) teraz za hanobenie obetí druhej svetovej vojny hrozí až trojmesačný pobyt za mrežami.

Po korupcii za miliardy ďalší škandál Rusky: VIDEO Údajná ministrova exmilenka spôsobila veľký rozruch

Úrady sa o vec začali podľa portálu newsru.com zaujímať až potom, čo sa na sociálnych sieťach začalo šíriť video zachytávajúce ženu, ako smaží vajíčka na večnom ohni v pamätníku nazvanom Smútiaca matka. Po zatknutí žena vysvetlila, že potrebovala teplé jedlo a že nie je zvyknutá stravovať sa v reštauráciách. V detstve ju však naučili, že človek si má dopriať raňajky, obed a večeru.

Server dodal, že pred pár dňami vo Volgograde začali úrady trestne stíhať za podobný prehrešok muža, ktorý si v opitosti zapálil cigaretu od večného ohňa na hrobe, v ktorom sú pochovaní vojaci padlí v bojoch proti nacistom v jednej z prelomových bitiek druhej svetovej vojny. Vtedy sa ale terajší Volgograd volal Stalingrad.

Puškino leží asi 30 kilometrov od Červeného námestia v centre Moskvy a 17 kilometrov od okružnej diaľnice MKAD, vymedzujúcej okraje hlavného mesta. Na jeseň 1941 sa frontová línia nachádzala len 25 kilometrov od Puškina. Desiatky tisíc obyvateľov mesta a jeho okolia boli odvedené do Červenej armády, ďalšie sa podieľali na výstavbe poľných opevnení, ktoré pomohli ubrániť Moskvu pred nemeckou ofenzívou. 

Viac o téme: VajíčkaDôchodkyňaVečný oheňRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu