Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Obrovský požiar v Poľsku: Obyvatelia sú v šoku, zhorela takmer celá dedina!

Požiar v Nowa Biala
Požiar v Nowa Biala (Zdroj: Youtube/ Nowotarska Telewizja Kablowa)

VARŠAVA - Poľské úrady vyšetrujú príčiny požiaru, ktorý v sobotu večer zasiahol 40 budov v dedine Nowa Biala na juhu Poľska. Horieť začalo okolo 18.00 h. a oheň sa rýchlo rozšíril, celkom zasiahol 21 domov a 23 hospodárskych budov, píše portál TVN24. Bojovalo s ním okolo 100 hasičských jednotiek. Deväť ľudí skončilo v nemocnici. Podľa úradov uhynul zatiaľ nespresnený počet hospodárskych zvierat.

V krčme došlo po totálnej hlúposti k explózii: Popálená žena (28) vyzerá ako z hororu!

Požiar sa podľa serveru TVN25 rýchlo rozšíril, pretože budovy v dedine sú blízko seba a niektoré sú drevené. "V súčasnej dobe je požiar už uhasený," uviedol v nedeľu spravodajský portál TVN24, podľa ktorého polícia zasiahnuté miesta uzavrela a prístup do nich majú iba vyšetrovatelia a zástupcovia úradov. 

Tí zatiaľ nechcú špekulovať o možných príčinách požiaru. Vyšetrovatelia sa k nim vyjadria po inšpekcii miesta, čo môže trvať aj niekoľko dní, informoval policajný hovorca Sebastian Glena.

Straty sú obrovské, reagovala na požiar starostka obce Krystyna Wenglarzová, podľa ktorej ostatní ľudia ponúkajú postihnutým rodinám nocľah a jedlo. Premiér Mateusz Morawiecki, ktorý dedinu v nedeľu navštívil, sľúbil okamžitú pomoc aj podporu pri rekonštrukcii zhorených alebo poškodených budov.

Viac o téme: PožiarHasičiBudovyPoľskoNowa Biala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu