Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladík (22) so zbraňou v ruke kradol v bytovke: Našli u neho niečo, čo prekvapilo aj políciu

Mladíka zadržala polícia v neďalekom parku. Zobraziť galériu (3)
Mladíka zadržala polícia v neďalekom parku. (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Pražskí policajti zadržali krátko po čine niekoľkokrát odsúdeného recidivistu, ktorý sa s pištoľou v ruke vlámal do bytového domu. Zobrať so sebou si chcel aj záchodovú dosku. Vo vrecku mal pritom vyše tristotisíc českých korún (cca 11 600 eur) v hotovosti. Našli u neho aj pár vrecúšok s drogami.

Mladík (25) vytratil peniaze z vrecka, rozfúkalo mu ich po centre Prahy: VIDEO Zasiahla šťastná náhoda!

Mladík (22) so zbraňou v ruke kradol v bytovke: Našli u neho niečo, čo prekvapilo aj políciu (Zdroj: Polícia ČR)

V sobotu krátko pred siedmou hodinou rannou bolo na policajnú linku prijaté oznámenie o mužovi, ktorý sa v Prahe vlámal do bicyklárne a s pištoľou v ruke sa pohyboval po bytovke. Na miesto preto smerovali všetky hliadky v dosahu. "Spoločne prepátrali celý obytný dom vrátane pivničných priestorov, avšak okrem niekoľkých vypáčených dverí a pripravených vecí k odnosu (dve umelé kvetiny a novú záchodovú dosku) nikoho na mieste nenašli. Keďže mali veľmi dobrý opis podozrivého muža, vydali sa ho hľadať do okolitých ulíc," uviedol pražský policajný hovorca Richard Hrdina.

Mladík (22) so zbraňou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Muža o niekoľko minút zadržali v parku. Pri prehliadke u neho našli plynovú pištoľ, pákové kliešte, skrutkovače, dláta a kombinované kliešte. Mal pri sebe aj niekoľko vrecúšok s drogami, dva páry odcudzených značkových tenisiek, rušičku signálu GPS a v taštičke vyše tristotisíc korún v hotovosti. Polícia zisťuje, či nepochádzajú z trestnej činnosti.

Mladík (22) so zbraňou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

"Policajti lustráciou zistili, že ide o dvadsaťdvaročného recidivistu, ktorý bol v minulom roku právoplatne odsúdený podmienečným trestom za majetkovú trestnú činnosť, a teda sa teraz nachádza v podmienke až do roku 2022. Tomuto sedemmesačnému trestu odňatia slobody sa teda nevyhne a v prípade odsúdenia za ďalší trestný čin krádež sa mu môže predĺžiť až o ďalšie tri roky," objasnil hovorca.

Viac o téme: ZbraňKrádežRecidivistaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu