Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Vakcíny Johnson & Johnson budú dostupné v krajinách EÚ od apríla

Vakcína od Johnson & Johnson
Vakcína od Johnson & Johnson (Zdroj: SITA/Cheryl Gerber/Johnson & Johnson via AP)

SANT JOAN DESPÍ - Členským krajinám Európskej únie bude v druhom štvrťroku dodaných 55 miliónov dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti Johnson & Johnson, pričom zásielky začnú prichádzať od apríla. Uviedol to v piatok eurokomisár pre vnútorný trh Thierry Breton, ktorého citovala agentúra AP.

Českí lekári: Ivermektín nepoužívame, tento overený liek je na KORONAVÍRUS oveľa účinnejší!

EÚ následne od júla do septembra dostane ďalších 120 miliónov dávok tejto jednodávkovej vakcíny, spresnil Breton. Breton to novinárom povedal počas svojej návštevy v továrni na severovýchodne Španielska, kde sa plnia ampulky tejto vakcíny vyvinutej spoločnosťou Janssen Pharmaceuticals, ktorá má hlavné sídlo v Belgicku a je súčasťou medzinárodného koncernu Johnson & Johnson.

Ide o štvrtú vakcínu, ktorá dostala súhlas na použitie v EÚ, a súčasne o prvú jednodávkovú vakcínu proti covidu. Klinické testy potvrdili, že je účinná pri prevencii ochorenia COVID-19 u ľudí vo veku od 18 rokov.

Vakcíny proti COVID-19 sa aktuálne podľa Bretona vyrábajú v EÚ už na 52 miestach. V EÚ sa podľa jeho slov do konca roka vyrobia dve až tri miliardy dávok očkovacích látok, čím sa stane najväčším svetovým producentom. Zároveň by jej to malo umožniť zaočkovať do polovice júla približne 70 percent svojich obyvateľov, dodal eurokomisár.

Viac o téme: AprílVakcínyKoronavírusJohnson & JohnsonThierry Breton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu