Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Český exprezident Václav Klaus bojuje s KORONAVÍRUSOM: V minulosti vystupoval bez rúška

Český exprezident Václav Klaus
Český exprezident Václav Klaus (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

PRAHA - Bývalý český prezident Václav Klaus sa nakazil novým koronavírusom. Pre český portál Lidovky.cz to v utorok potvrdil Petr Macinka, hovorca Inštitútu Václava Klausa.

Marcinka ďalej informoval, že pozitívny výsledok testu na koronavírus exprezident dostal v utorok poobede. Klaus teraz absolvuje zhruba polhodinové vyšetrenie v nemocnici a vzápätí sa presunie do domácej karantény, priblížil jeho hovorca.

Klaus je známym odporcom pandemických opatrení a verejne odmieta nielen nosenie ochranných rúšok na tvár, ale aj očkovanie, na ktoré ho vyzval aj súčasný český prezident Miloš Zeman. "Nechaj sa očkovať, Václav, inak vo svojom veku riskuješ, že ťa covid doženie," odkázal mu pred pár týždňami Zeman, ktorý sa už zaočkovať dal.

Klaus vystúpil minulý mesiac na demonštrácii na pražskom Staromestskom námestí proti pandemickým reštrikciám. Uviedol vtedy, že "musí prestať jednosmerný diktát od vlády," pripomínajú Lidovky. Vlani v októbri zase bez rúška vystúpil pred Obecným domom v Prahe. Pražskí hygienici mu v súvislosti s touto akciou uložili za neuposlúchnutie nariadení pokutu vo výške 10.000 českých korún (384 eur), proti ktorej sa však Klaus odvolal.

Viac o téme: ČeskoExprezidentPandémiaPrahaVáclav KlausKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu